Nej, det är inte tanken som räknas!

Visst har du hört det. Att det är tanken som räknas. Men jag håller inte med! Jag anser att det är handlingen som är viktig. Det som man faktiskt gör för någon annan. Inte vad man tänker att man skall göra.

Jag har hört det så många gånger och är i ärlighetens namn väldigt trött på just den meningen. För det hjälper inte mig, vad du tänker att du skulle göra. Det gör mig inte gladare att du berättar att din ambition var något, om det sedan ändå inte blir av. Antingen finns man där för någon eller så gör man det inte. Det är inte svårare än så.

Och man behöver inte försvåra och komplicera saker. Gör det enkelt, men visa att du bryr dig. På riktigt. Det kostar inte så mycket att skicka iväg ett sms till någon som är sjuk. Det är inte så komplicerat att köpa en kanelbulle extra och svänga förbi med till den som är ensam. Det är inte så svårt att överraska någon med något litet. Var generös med dig själv när du kan och var tydlig när du inte har den möjligheten. Ibland finns helt enkelt inte utrymmet för att se andra på det sätt som man önskar. Kanske beroende på sjukdom eller sorg till exempel.

Jag hör en del också prata om att tanken tex var att de skulle bjuda någon på en weekendresa men att det tyvärr inte blev så för att det blev för dyrt. Och vad blev då resultatet. Ingenting! I det läget spelar det ingen roll hur god än tanken har varit. Utan det som man istället då kan göra är att överraska med något enkelt. Något som man har råd med. Kanske att köpa en blomsterbukett och ta med hem. Eller att fixa så att huset är städat och fint när partner kommer hem. Eller något helt annat.

Så börja agera istället för att sluta vid en tanke. Se din omgivning. Var generös med dig själv när du kan. Och var även generös mot dig själv. Har du en tanke på något du vill göra men inte just nu har tid eller råd med – vad kan du då göra istället? Som du har tid och råd med.

Är du med mig? Det är ofta de små handlingarna i vardagen som gör den stora skillnaden. Så låt dina handlingar bli synliga. För nej, det är inte tanken som räknas!

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se

  1. Jag träffar en vän, vi har inte hörts på länge. Hon säger att -Jag skulle ha hört utav mig men det har bara inte blivit utav. Men jag har tänkt på dig. Då tänkte jag just det du skriver, jaha, hon har tänkt på mig men vad hjälper det mig. Jag är i en utmattning och hon vet om min ”historia”. Jag tänker att ett litet sms är så enkelt idag och det kan räcka. Jag föredrar handling före tanke.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..