Höst i vår!

ÅIdag har det varit en höstlig dag i Göteborg. Blåsigt och kallt. En gråtung himmel. Just den här tiden på våren kan det vara nästan vilket väder som helst. Det skiftar snabbt. Ena dagen skrapar man bilen ren från snö. Nästa dag njuter man av en kopp kaffe i den varma vårsolen. Det ena är egentligen inte bättre än det andra. Det är bara olika. Och vi kan inte påverka eller förändra väderleken, men vi kan välja hur vi förhåller oss till det. Hur vi agerar och vad vi gör av det.

Och så är det med mycket i livet. Det är vad det är och det blir vad det blir. Ibland får vi bara acceptera och istället för att rikta fokus på det som inte är bra, välja att se hur man kan få situationen man är i så bra som möjligt.

Vi kan inte välja vilket väder vi skall ha. Men vi kan välja vår inställning till det väder vi får. Precis som med mycket annat i livet.

Så vad väljer du? Är du den som plockar ut det som kunde varit bättre i en situation eller är du den som väljer att se det som är bra? Och vem vill du vara framöver? Ditt val. Ditt liv.

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

  1. Hur jag är eller varit har varierat i livet. Men oftast har jag nog varit den som tänkt ”det finns inget dåligt väder osv” förutom om sommarsemestern regnat bort, då har jag haft svårt att se det ljusa. Men tiden innan jag hamnade i en utmattning tror jag att jag skällde på allt (skällde inombords, inte högt). Suckade och stånkade om väder och vind och om än det ena, än det andra. Nu på vägen ut ur utmattningsresan kommer jag ofta på mig själv att tänka annorlunda. Är det ruggigt väder blir tanken, vad skönt då kan jag sitta här inne och läsa. Skiner solen, vad skönt, jag går ut och sätter mig. Det känns så bra att jag verkligen reflekterar över hur jag agerar eller tänker. Jag hoppas att jag kan fortsätta på det spåret för alltid. Vill ändå tillägga att någon gång kan det faktiskt vara skönt att bara tycka att det är skit. Bara det går över.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..