Tågreflektioner…

Sitter just nu på tåget upp mot Stockholm för två utbildningsdagar i vår vackra huvudstad. Det är en lite märklig känsla för det blir sista gången som vi samlas hela gänget i Stockholm eftersom utbildningen är klar i slutet av maj. Längtar efter att få bli klar och hålla diplomet i handen som jag jobbat så hårt för i många år, men samtidig vet jag att det kommer bli tomt. Att jag kommer sakna sammanhanget med alla fina studiekamrater och härliga lärare. Men mest längtar jag efter känslan att komma i mål. Att få det där diplomet som betyder så mycket.

IMG_2644

Det passar också ganska bra att snart vara klar, för livet springer på i en rasande fart just nu. Det händer massor av roliga saker och jag känner mig oroligt tacksam och lyckligt lottad över att modiga fina människor vill komma i coaching och terapi hos mig. Att alla tider går åt. Och att jag får möta fina individer på fullbokade yogaklasser. Det är också magiskt att få samarbeta med kompetenta, inspirerande människor på olika sätt i olika sammanhang. Och att få träffa er läsare här på bloggen och i ToppHälsa-magasinet är så ljuvligt. Ni inspirerar så mycket och alla kommentarer och mail som jag får av er betyder massor. Tack för det!

Så almanackan fylls, men trots det känner jag mig piggare nu än på väldigt länge. Visst är det märkligt… Att nu när jag kanske jobbar mer än någonsin med en fulltecknad kalender så mår jag bättre än vad jag gjort på många år. Visst får jag bakslag. Visst blir det ibland för mycket. Visst behöver jag ibland dra i handbromsen. Men framförallt har jag lärt mig att i min fulltecknade kalender ha utrymme för vila. Utrymme för egen tid och återhämtning. Jag knölar inte in längre. Jag pressar inte på längre. Jag startar mina morgnar lugnt och skönt. För jag har upptäckt att jag mår bäst när jag inte behöver stressa igång med tidiga möten och trafikstockningar. Jag börjar med en kort meditation för att känna in hur jag mår och vad jag behöver den här dagen, tar en kopp kaffe och försöker ta mig ut på en raskt promenad eller en löprunda. Dusch och frukost i lugnt och ro. Sen börjar min jobbdag. Ljuvligt. Jag har också insett att jag inte klarar av för sena kvällar, så jag är mån om att komma i säng i tid. Och innan jag lägger mig går jag in i några vilsamma yinpositioner och funderar över vad jag är glad och tacksam över med dagen jag upplevt.

IMG_3865

Jag tänker att tricket är att jag nu kan planera min tid utifrån min kropp, själ och hälsa. Jag kan följa en rytm som är min och inte rytm som någon annan har skapat. Ser till att inte starta för tidigt, avsluta för sent och är väldigt mån om att ha vilopauser och egen tid i stillhet. Tror att det är frihet snarare än att ha oändligt med ledig tid.

Nyper mig i armen med insikten som just landat i mig. Att det är mycket som faktiskt är möjligt att förverkliga i livet. Men att det krävs en hel del mod. Man behöver jobba hårt och inte ge upp fast att det periodvis kan kännas trögt. Våga tro på sig själv och det man brinner för. Jobba med hjärtat på rätt ställe och i mitt fall en beslutsamhet i att enbart jobba med varma människor i fina energier.

Så har du en dröm om att förändra något i ditt liv. Fånga den och gör den konkret. Ta något steg varje dag som tar dig i den riktningen. Var lite modig. Jobba hårt. Men glöm inte bort att stanna upp, vila och hämta hem dig. Viktigt för att också kroka in i sig själv och se att man håller sig kvar på rätt väg och inte har blivit fartblind eller lockad av enklare alternativ som kanske på längre sikt inte gynnar din dröm. Så kör hårt och bromsa då och då. Men framför allt – tillåt din dröm om förändring få börja växa.

Ha en fin dag!

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se

 

 1. Härlig läsning!! <3 Klokt det där med att i så stor utstäckning vi kan omge oss med människor med varm, skön och sann energi!!
  Delar din syn och tanke, så jag tycker så klart att allt låter klokt och tänkvärt.
  Tack för att du delar med dig!!
  Om du ska hålla i yinyoga i Skåne framöver så kommer jag mer än gääärna!!
  Kram från Helsingborg!! <3

  1. Kommer gärna till Skåne framöver och håller en Yinyoga-klass. Om du drar ihop ett gäng härliga människor som vill Yinyoga så fixar jag lokal och kommer ner ☺️ Älskar Helsingborg! Har bott där några år och kommer alltid bära den staden nära mitt hjärta! Ta hand om dig! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..