Något ängsligt vackert över vårt agerande i sociala medier

Kan ibland känna mig lite trött på allt hälsopeppande. Att vi skall gå runt och vara sådär skönt mindfulla med en grön juice i handen efter vår riktigt långa löptur. Och gärna dela med av oss av vår insikt vi fick på morgonens rofyllda meditation.

Ibland blir jag inspirerad. Ibland blir jag det motsatta. Trots att även jag deltar i detta. Det tror jag vi alla på ett eller annat sätt gör. Genom att visa upp det vi tänker är härligt att få lägga ut i våra sociala kanaler. Och det är inget fel i det. Verkligen inte.

Det finns något ängsligt vackert över det. Att få tillhöra. Visa att vi duger. Och mer därtill. Jag tillhör inte dem som tycker att den verkliga verkligheten måste visas upp i sociala medier. För jag tänker att våra sociala kanaler egentligen bara är en förlängning av den bild vi önskar att andra skall ha av oss. På samma sätt som vi gör oss fina inför ett viktigt möte. På samma sätt som vi berättar något vi är stolta över för våra vänner. Det blir bara tydligare här, hur vi vill profilera oss. Vilket ”gäng” vi vill få tillhöra. Och det är något ängsligt vackert i det.

Och tillåtande kan jag tycka att vi kan få lägga ut och skriva om vad vi vill. På samma sätt som vi kan följa eller avfölja vem vi vill.

IMG_4236

Men som en kontrast till allt hälsopepp (eller så gör jag själv exakt samma just nu) så tänker jag att varför inte bara låta det få vara som det är idag. Precis så som det är. Love! ❤️

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

LOADING..