Trött!

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ganska sällan faktiskt. Som den här semesterveckan. Planen var långsamma dagar vid havet, sköna löprundor och trevligheter med vänner. Men i tisdags upptäckte jag en knöl på en av mina älskade katter. Pratade med djursjukhuset som tyckte att det var bra att kolla upp den så vi fick en tid igår morse.

Åkte dit med en pigg, glad och nyfiken kille. Han charmade både personal och andra besökare med sin härliga personlighet. Busig, men oerhört social och tillgiven.

IMG_4268

De bestämde att han skulle få stanna kvar och bli nedsövd för att under operation ta bort knölen. Det var jag inte beredd på. Var tufft att lämna honom där och ville bara få åka tillbaka och hämta hem honom. Men han var där hela dagen. Han hade fått en inkapsling som de fick öppna upp, tömma och göra rent. Stackarn!

Hämtade hem en trött och groggy liten prins. Han har fått dränage som skall sitta där till lördag och för att inte komma åt det och såret har han såklart en tratt runt huvudet. Sötnosen. Han skall få ta det väldigt lugnt tills allt är läkt. Inte gå ut. Inte leka och busa. Bekymret där är att han har ju sin brorsa hemma. Och han får såklart inte jaga eller röra vid såret. Det bästa hade varit om brorsan fick vara hos någon annan nu den första perioden, men tyvärr har jag inte någon att lämna honom till. Så jag fick åka iväg till ett byggvaruhus och köpa plywoodskivor för att göra en ”rumsavdelare”. På dagen får jag ”vakta” dem, men kan ju inte göra det på natten så därför fick jag göra så.

IMG_4276

Milton är väldigt fin mot Casper, men också nyfiken såklart. Så de behöver kollas för att inget skall hända med dränage och sår.

Har inte sovit mycket i natt. Har haft koll på Casper och velat se så att han inte har ont. Och behövde också se om avskärmningen fungerade. Det gjorde den sådär. Några gånger i natt lyckades Milton ta sig in. Så jag fick lyfta ut honom igen. Lille killen undrar nog också vad som händer och varför han inte får vara med. Så min sömn i natt har varit sådär. Men får vila idag när möjlighet ges. Men tröttis, det är jag…

Vid 05.00 ville Casper äta och det är ju positivt. Han fick sin favoritmat som jag blandat med en av medicinerna och höll tummarna för att det skulle fungera. Och han åt med bra aptit. Så glad för det. Sen fick han favoritgodiset tillsammans med antibiotika och det gick också bra. Så himla skönt för just det där att få i medicin i sina pälsklingar är oftast inte så enkelt. Och den lilla godingen skall få medicin två gånger om dagen plus såret rengjort med koksaltlösning. Jag håller tummarna för att det fortsätter att fungera.

Så, istället för löprundor, bad i havet och trevligheter med vänner den här veckan får jag ägna min tid inomhus med Casper. Vara vid hans sida, pyssla om och ge extra mycket kärlek. Med tacksamhet för att han förhoppningsvis blir starkare för varje dag som går.

Önskar dig en riktigt fin dag, precis så som den är! Har du möjlighet att hitta på något härligt idag – gör det! För vi har ingen aning om hur morgondagen ser ut. Så ta de chanser du får att göra saker du gillar när du och de dina mår bra! Love!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..