Drömmar

Det finns många spännande svar att leta efter i de drömmar vi har. Och även många tankar och teorier kring detta. En sak som jag tycker är lite spännande med våra drömmar är vi många gångar i det kan fånga vår längtan. Sådant som vi undermedvetet kanske skjuter undan för att vi inte riktigt vill kännas vid dem. För att det kan vara läskigt att tillåta sig att längta efter vissa saker eftersom det skulle kunna innebära förändring eller justeringar i det liv vi lever.

För många är just förändring något man är rädd för. Det tryggaste är att leva sitt liv på det sätt som man gör. Men jag tänker att det är viktigt att tillåta oss att drömma och att få vara nyfikna på vad som ligger bakom dessa drömmar. För i detta kan vi finna svar på saker vi önskar i vårt liv.

nature-2151137__340

Om vi är lite modiga och kikar på detta, så behöver det inte innebära att vi måste göra stora förändringar. Det är ju faktiskt något vi väljer helt och hållet själva. Men att låta dem få bli synliga gör det också möjligt för oss att ta ställning till om vi vill justera något eller om vi bara vill låta det få stanna vid en härlig dröm. Någon gång kanske en liten justering gör stor skillnad för känslan av lycka i livet. En annan gång kanske vi kommer fram till att vi faktiskt vill göra en stor förändring – att det känns viktigt när vi fått tag i den längtan. Ytterligare någon gång räcker det att få smaka på sin dröm och i det känna att det får stanna precis där eller att det kan vara något att genomföra längre fram.

Tillåter vi oss inte att drömma och analysera vad det betyder finns det en risk att vi stoppar undan något som är viktigt. Och att det gör att vi bär på en tyngd. Som en visshet om att vi har något som vill bli synligt, som vi gömmer undan. Det kan bli som ett skav inuti. Som pockar på din uppmärksamhet, men som hela tiden skjuts undan. Med resultatet att du känner dig tyngd och inte får möjligheten att leva fritt, fullt ut.

Så, vad drömmer du om? Och vad tror du att drömmen handlar om? Vilken längtan visar den dig?

Jag tror att vi aldrig skall vara rädda för vår inneboende längtan. Utan att istället omfamna den kärleksfullt. Det finns egentligen ingenting hotfullt med det. Tvärtom. Det är ändå du som väljer. Men det är en stor skillnad på att göra ett aktivt val som känns rätt utifrån olika förutsättningar i livet just där och då kontra att gömma undan och inte kännas vid sin längtan.

Att vara dirigenten i sitt eget liv är en fin förutsättning för att känna sig fri och härlig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..