Förälskad!

valbefinnandebloggen


Kommer du ihåg hur det var när du blev förälskad? Kanske är du just nu nyförälskad och flyter runt på små rosa moln? För det är det som händer. När man träffar någon och blixten slår ner går man in i förälskelsefasen. Och i den fasen går man inte bara runt på små rosa moln. Man får också lite rosa ludd i hjärnan.

Världens bästa!

Produktionen av dopamin ökar nämligen och det gör att man förlorar förmågan till kritiskt tänkande. Under den här perioden ser man egentligen bara det hos sin partner som man tycker är bra och det som man noterar inte är så bra, det sopar man under mattan. Man sätter på sätt och vis in den man möter i drömmen man har om det man längtar efter. Lite som att måla upp en saga där den man träffar får agera prins eller prinsessa. Så som du förstår är man inte så klarsynt när man är förälskad.

f8b8eaef12c66d486d9c7997512d3273--inspiring-pictures-inspiring-quotes

Skapa ett VI

Syftet med allt det här är att ”knyta ihop” – vi skapar ett beroende av varandra. Vi ser bara allt som är bra hos varandra och vill tillbringa så mycket tid vi bara kan ihop. Att vara ifrån varandra kan skapa en enorm frustration och längtan.

Man orkar mer. Sömnbehovet blir mindre. Man kan få mindre aptit och ibland uppleva att man får hjärtklappning.

Under förälskelsefasen vill man som sagt var tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans. Den fysiska närheten är viktig och man får inte nog av varandra. Vi idealiserar varandra. Man skapar ett starkt VI.

Bebisspråk

En sak som jag tycker är lite roligt är att vi under förälskelsens fas använder samma ”teknik” som vi gjorde som nyfödda. Vi kuttrar och jollrar och det är även konstaterat att röstläget/tonen ändras i samtal med den som man är förälskad i. Detta gör vi för att anknyta – vi speglar varandra – precis som vi gjorde med de viktigaste personerna när vi var bebisar.

Kanske känner du igen dig i det här? Om inte så har du säkert tänkt på att röstläget ändras när din vän ringer till sin nya kärlek. Du behöver inte fråga vem han eller hon pratar med. För det hörs direkt.

Glädje

När vi möts efter att ha varit ifrån varandra visar vi väldigt mycket glädje. I botten ligger ett behov under den här fasen av bekräftelse. Vi vill bekräfta och bekräftas och även det här stärker våra band. Vårt VI.

Så, det vi egentligen gör under den här perioden är att knyta an till varandra. Och då är det viktigt att inte leta fel, utan att få vara i känslan av att man har mött sin ”perfekta” match.

Biologi

Det är många saker som påverkar vem vi blir förälskad i. Och många saker är individuella. Vad man tilltalas av vad gäller utseende och personlighet. Men vi sänder också ut kemiska signaler till den vi är förälskad i, så kallade feromoner, för att påverka den andre. Det är faktiskt så att vi under den här fasen frigör massor av kemiska ämnen som har stark påverkan på oss. Signalämnen som påverkar känslor av lycka och njutning tilltar. Bland annat dopamin och fenyletylain. Kortisol och adrenalin ger energi medans oxytocin främjar närhet och testosteron stimulerar sexlusten hos både män och kvinnor.

Njut av den här tiden och av varandra, men fatta inga stora omvälvande beslut! Detta med tanke på att du inte under den här perioden har förmåga att tänka riktigt klart och se saker och ting helt klarsynt… Givetvis kan tiden för den här fasen variera, och kraftigast är förälskelsens passion den första tiden. Därefter mattas den av successivt, men om man vill generalisera så tar det knappt två år innan man går vidare till nästa fas (tveksamhetens fas).

Så för att vara på den säkra sidan är det alltså bäst att inte fatta några livsavgörande beslut i er relation under den här perioden. Utan bara njuta och har roligt tillsammans. Att verkligen ta tillvara på förälskelsen härliga fas!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Vill du yoga med mig i Stockholm helt kostnadsfritt den 5 november?

valbefinnandebloggen


I så fall, skynda dig att klicka in på länken här, för att säkra din plats.

Jag ser oerhört mycket fram emot att få hålla 90 minuter skön Yinyoga på vackra Elite Hotel Marina Tower och hoppas få möta dig på mattan.

Så samla ihop vänner och bekanta, boka in er och kom och njut! För det här kommer bli en riktig toppendag!

Varmt välkommen!

IMG_6714

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Sakta men säkert…

valbefinnandebloggen


Sakta men säkert växer min alldeles egna Studio fram. En plats med syftet att ha fokus på ditt välbefinnande genom olika yoga- och meditationsklasser samt coaching och terapi.

Som du ser blir det inte direkt en traditionell yogastudio… men jag älskar det!

IMG_6697

Klasser håller på att läggas upp med start från och med den 30 oktober. Det kommer fyllas på successivt. Men vill du redan nu boka någon klass och sprida dina härliga energier i lokalen så klickar du bara in här: https://timecenter.se/regnskensamtalyoga 

Varmt välkommen!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Vilken yogadag vi fick!

valbefinnandebloggen


Igår gick äntligen Happy Yoga av stapeln på fina Varbergs Kusthotell. Som jag längtat!

Min dotter och jag var på plats redan 07.00 för att iordningställa allt innan deltagarna skulle anlända. Vi fixade så att yogasalen skulle kännas varmt ombonad, ställde iordning allt i rummet för shopping och mingel plus att vi ville skapa en välkomnande känsla redan vid entrén. NeoLife såg till så att alla fina yogisar skulle kunna fylla på med energi närhelst de önskade under dagen. Något som behövdes med tanke på att vi skulle yoga hela 5 klasser. I goodiebagen låg goda bars och shakes. Mumsigt!

IMG_6675

IMG_6682

Vid åttasnåret kom alla härliga yogalärare för att testa teknik, känna in lokalen och plocka upp det som de skulle erbjuda deltagarna i form av fin-fina produkter. Även Marie som gör vackra handgjorda smycken var på plats för att duka upp sina smakfulla hantverk.

IMG_6676

IMG_6678

IMG_6679

IMG_6680

IMG_6681

IMG_6683

IMG_6677

Strax innan nio började alla ljuvliga deltagare dyka upp för att i lugn och ro rulla ut sina mattor och göra sig redo inför dagen. Jag kände mig pirrig och lycklig inombords. Varje nytt möte med varje ny deltagare var nämligen så otroligt fin. Energin och värmen i yogarummet var nästan överväldigande. Vilken ynnest det skulle bli att få tillbringa en hel dag med dessa juveler. Underbart!

Vid halv tio hälsade jag alla välkomna och berättade lite kort om dagen vi hade framför oss. Sedan tog Malena Billeqvist över och lät deltagarna få starta dagen med att väcka sina kroppar i stillsam fin medicinsk yoga.

IMG_6539

Efter Malenas klass var det dags för Karin Rosell att låta deltagarna få yoga med fokus på att skapa en fin balans mellan Yin och Yang.

IMG_6561

Sen var det dags för en längre paus för att få njuta av en läcker lunchbuffé. Men också få tid att ta en promenad längs havet, sitta en stund i en go fotölj, kanske mingla och shoppa eller bara vara.

När vi var tillbaka på yogamattorna var det Isabel Holmquist tur att inspirera deltagarna i en kraftfull, rolig Hatha-klass.

IMG_6604

Johanna Alvin tog därefter deltagarna vidare i en härligt flödande vinyasaklass.

IMG_6654

Både Isabels och Johannas klasser fick deltagarnas puls att öka. Så när det var min tur att avrunda dagen med en yinyogaklass hade jag lagt en återhämtande, rofylld klass. Så att deltagarnas kroppar som jobbat ordentligt under dagen skulle få en lugn, skön avslappning. Och samtidigt få  möjlighet att landa i alla dagens intryck.

IMG_6668

När jag satt där på scenen och kikade ut över alla fina deltagare och härliga yogainspiratörer blev jag alldeles varm inombords. Så mycket kärlek och vackra energier i samma rum. Berörande! Känner en sådan enorm tacksamhet över denna dag. Tack alla fantastiska deltagare för er grymma inställning och för att ni kom och skapade denna dag tillsammans med oss! Ni är underbara var och en av er! Igen, tack!

IMG_6548

IMG_6576

IMG_6599

IMG_6607

IMG_6624

IMG_6643

IMG_6545

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

 

Fixa och dona!

valbefinnandebloggen


Dagarna springer fram just nu. Högt tempo. Mycket att göra och saker som behöver fixas. Jag är trött. Men jag mår bra.

Imorgon går mitt yogaevent Happy Yoga av stapeln i vackra Varberg. Det skall bli så otroligt härligt att få dela yoga och skapa fina möten hela dagen. Alltid så spännande att se vilka energier det blir. För hur mycket förberedelser och engagemang man lägger än ner är det först när man är på plats som allt blir som det ska. För sådana här event skapar vi tillsammans. Deltagare och inspiratörer. Allt beror på inställning och hur vi möter varandra. Jag hoppas att vi kommer få en varm, inspirerande och glädjefylld dag!

Så idag är det mycket fix för mig inför morgondagen. Plus att jag skall en sväng till nya studion för att visa den för några finingar som eventuellt kommer finnas i studion och erbjuda härligheter. Ser fram emot att snart kunna lägga ut yogaschema och annat. Men några saker skall först få landa rätt.

Ha en underbar fredag! I Göteborg skiner solen idag. Ljuvligt!

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se

Tävla om en plats till lördagens Happy Yoga! i Varberg

valbefinnandebloggen


Om du kikar in på mitt Instagram @asanyvall finns det nu möjlighet att med enkelhet tävla om en plats till lördagens härliga yogadag i Varberg.

Tävlingen pågår till imorgon (torsdag 12/10) klockan 12.00.

IMG_6481

Varmt lycka till! 

Instagram: @asanyvall

På lördag smäller det!

valbefinnandebloggen


På lördag går äntligen Happy Yoga! av stapeln på undersköna Varbergs Kusthotell!

Som jag har längtat efter den här dagen. Att få välkomna fina deltagare och låta dem få ta del av härliga klasser med underbara yogalärare. Och dessutom njuta av supergod lunch och kanske shoppa något bland utställarna som är på plats. Eller ha tur att vinna något på de utlottningar vi kommer ha.

Det kommer bli så mysigt! Så, så mysigt!

Sista dag att boka sin plats är idag, den 10 oktober. Ikväll 23.00 stängs bokningen. Så vill du vara med. In snabbt och knip en plats i webbshopen på www.regnsken.se.

IMG_6462IMG_5180 IMG_6456 IMG_6458 IMG_6459 IMG_6460

Varmt välkommen!

Instagram: @asanyvall

Välkommen till min dröm! Ett nytt kapitel i livet!

valbefinnandebloggen


Tjoho! Med pirr i magen och glädje inombords kan jag nu berätta att jag från och med måndagen den 30 oktober kommer öppna min alldeles egna studio på Stigbergsliden 5 i Göteborg.

IMG_6453

En studio där du kommer kunna njuta av olika yogaklasser och även gå i terapi eller coaching hos mig. Men inte nog med det. Du kommer också så småningom ha möjlighet att boka in härliga behandling eller liknande. Fina själar kommer finnas i studion och sprida sin energi på olika sätt. En oas som kommer utvecklas och växa fram successivt. I lugn och skön takt.

Det har varit otroligt härligt att ha fått driva studio tillsammans med Ulrika, men vi växte snabbare än vi någonsin hade kunnat förvänta oss. Så när chansen dök upp för mig att få möjlighet att signa på denna lokal blev det ett naturligt steg att ta. Jag har suttit helt fullbokad med klienter och har haft ett stort behov att kunna öppna upp för fler tider för att kunna ta in de klienter som sedan länge köat på tider. Så det känns fint att nu ha möjlighet att kunna erbjuda tider till dem som länge har burit på en längtan att få komma igång och jobba med sig själva och sin framtid.

Lokalen jag har kommit över är väldigt speciell. Jag tror att man antingen kommer tycka väldigt mycket om den eller inte alls uppskatta den. Den kallas för en ”New York ateljé” och är lite ”rå” i sin stil. Men jag älskar den. Det kanske inte är en traditionell yogalokal, men för mig känns den helt rätt. För jag är ju inte själv så traditionellt yogisk. Den är 4,2 i takhöjd och består av en yogasal i botten med två behandlingsrum plus ett loft där man kommer kunna slå sig ner och ta en kopp the och bara chilla.

IMG_6446

Ambitionen är att det här skall bli en oas dit man kan komma för sitt välbefinnande. Gå i samtal, ta en yogaklass och kanske unna sig en skön behandling för att sedan landa i sina intryck i soffhörnan en stund. Det kommer som sagt var få växa fram successivt. Allt kommer inte vara klart och schemat kommer inte vara helt fyllt från dag 1. Men det finns något härligt i det också. Ett steg i taget mot drömmen.

Vill du boka in dig på någon yogaklass hos mig from den 30/10 så klickar du bara in här: https://timecenter.se/regnskensamtalyoga Och vill du följa med på resan och se hur lokalen utvecklas successivt så häng med via min facebooksida: https://www.facebook.com/regnsken/ eller på Instagram under @asanyvall

Det här är galet stort och magiskt på riktigt. En dröm som går i uppfyllelse. Att få skapa och utforma en plats som helt och hållet handlar om välbefinnande och fina energier. På mitt alldeles egna sätt. Det är helt fantastiskt! Om någon hade sagt att jag skulle vara där jag är nu, när jag hoppade ut i friheten för mindre än ett år sedan hade jag aldrig trott på det. Men nu är jag där. Galet på riktigt! Så sluta aldrig drömma min vän. Var lite modig och följ din längtan. För kan jag, då kan verkligen alla. Lovar!

Jag hoppas att du vill komma till Regnsken Samtal & Yoga och sprida dina sköna energier. För känslan i studion kommer vi skapa tillsammans. Längtar efter att få välkomna dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Jag ska bara…

valbefinnandebloggen


Solen skiner och det är lite sådär friskt krispigt i luften. En riktigt fin höstdag. Borde stanna upp i detta och bara njuta. Behöver det för jag är så galet trött. Så, så trött!

IMG_6388

Förstår att jag just nu balanserar på en fin lina. Signalerna larmar och skriker vila! Jag viskar tillbaka ”jag ska bara…”

För är inne i en av mina kanske mest intensiva perioder någonsin. Visste att det skulle vara så och har planerat för det. Men missade att planera in livets oväntade händelser. Så återhämtningen har fått stryka på foten och det blir tydligt hur viktig den är för att orka. För att njuta. För att hålla.

Det här livet är så fantastiskt. Så mycket att hela tiden lära sig och hantera.

Och ja, jag ska vila… jag ska bara…

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

En påminnelse när livet känns tungt

valbefinnandebloggen


Det finns dagar då vi behöver påminna oss om det här. När orken inte finns där. När det känns tungt. När ensamheten tar stort utrymme.

IMG_6379

Minns att du är värdefull bara genom att finnas till!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se