En perfekt sommarlunch för familj och vänner. Enkel att göra, nyttig, mättande och smakrik. Och så klart antiinflammatorisk och tarmflorevänlig.

Egentligen behövs ju inget recept för denna eftersom man kan lägga i nästan precis vad som helst. Men för att den dels ska bli näringsriktig, mättande och ha bra texturer så att man blir nöjd, kan det var bra med en stor variation i innehållet.

Ingredienser ca 4-6 personer:

  • 5 dl svart och/eller vitt ris
  • 2 påsar babyspenat
  • 250 gram sojabönor
  • 1 pkt, 225 gram, tinad mango
  • 1/2 huvud blomkålsbuketter och/eller broccoli
  • 1 gurka
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 3 avokados
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander eller stora persiljeblad
  • 550 gr Salmalax, backloin. (Kan bytas ut mot det man gillar tex kyckling, räkor, tofu, tonfisk, fetaost etc.)

Dressing:

  • Blanda 1 dl Tamarisoja med 2 dl olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor och juicen från 1 citron.  

Gör så här:

  1. Koka ris enligt förpackningen
  2. Rosta cashewnötter i lite salt tills gyllenbruna
  3. Tina mango coh sojabönor
  4. Skölj och hacka alla grönsaker i ungefär lika stora bitar
  5. Blanda dressingen
  6. Låt riset svalna till rumstemp
  7. Skär upp laxen
  8. När allt är klart; lägg först en bädd av spenatblad, sedan ris  i mitten och sedan allt annat runt om.
  9. Eftersom vi serverade denna till barn hade vi dressing, cashewnötter och koriander på sidan om, så kunde alla ta det dom ville.

 

För liknande recept se Buddha Bowl och Healthy sliders.

www.charlottef.se

Insta och FB: @charlottef.se

LOADING..