Finns det något godare än Gazpacho när det är så här varmt! Dessutom svalkande, nyttig och lagom mättande.

Här kommer ett mycket enkelt recept som jag har ätit hela min uppväxt, och som du snabbt fixar, jag ger er ett glutenfritt alternativ också.

Recept

8 personer

Ingredienser:

  • 150 gr dygnsgammalt surdegsbröd (eller 2 dl cashewnötter)
  • 150 gr dygnsgammalt surdegsbröd till krutonger (eller 2 dl Pinjenötter)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liter tomatjuice
  • 1 liter grönsaksjuice
  • 2 dl olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 2-3 krm cayennepeppar
  • 2 tsk salt, eller lite mer efter smak.
  • 1 tsk strösocker (kan uteslutas)
  • 1/2-1 gurka

Gör så här:

  • Tärna brödet.  
  • Lägg hälften av det i en skål, strö över lite olivolja och salt, blanda runt, lägg på en plåt med bakplåtspaper, sedan in i ugnen på ca 100 grader tills krispiga krutonger.
  • Alternativt: Rosta pinjenötterna med salt i en het stekpanna.
  • Kör andra hälften av brödet i en mixer med vitlökarna och hälften av tomatjuicen.
  • Tillsätt resten av tomatjuicen samt övriga ingredienser och kör allt i mixern tills soppan blir helt slät. Ställ in i kylskåp i ca 3 timmar.
  • Skär gurkan i små tärningar
  • Lägg krutongerna i en skål
  • Ta fram Gazpachon häll i lite is och förbered skålar eller glas att servera i.
  • Lägg ner 2 msk gurka, 2 msk krutonger/pinjenötter i skålen, häll på gazpacho och dekorera med ett persiljeblad.

Smaklig måltid:)

 

Ni hittar mig även på www.charlottef.se

Insta och FB: @charlottef.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..