Arbetar just nu med flera kostrådgivningsklienter. Som alltid är  det intressant, utmanande och berikande. Egentligen handlar det mer om att göra en livsstilsrådgivning med fördjupning inom kosten än att bara ge kostråd. För det är ju så det är, att allt hänger ihop.

Kunder som kommer till mig kan ha allt ifrån övervikt, undervikt, energilöshet, stress, IBS eller andra sjukdomar, ohälsosamma matvanor, behöva träningsmotivation, hitta balans eller bara vilja lära sig mer om kost, osv, osv.

Vi bryter alltid tillsammans ner hela livsstilen för att komma åt vad som egentligen är problemet, väldigt ofta handlar det om stress och dåliga mönster som måste brytas, i vissa fall om sjukdomar som man får anpassa efter eller bara ett mindset som måste öppnas upp.

Det är det som gör det här jobbet så intressant, att varje uppdrag är unikt. Men det gemensamma är att alla vill eller behöver göra en förändring för att uppnå en hållbar och hälsosam livsstil.

För många handlar det i allmänhet om att få den där puschen i rätt riktning, ta tag i sina problem och i synnerhet om att vilja ändra mönster. Nästan alla mina kunder har egentligen relativt bra koll på vad som egentligen är en bra livsstil men behöver av olika anledningar hjälp och individanpassat stöd för att nå sina mål.

Efter en avslutad rådgivning är det alltid viktigt för mig att följa upp för att veta hur det gått. Drömmen är när man får höra att förändringar har hjälpt och personen mår mycket bättre! ”När det medvetna valet har blivit självklart”!

Förra veckan kom denna referens från en kund och den glädjer mig enormt. När jag hon berättade för mig lyste hennes ögon, och det kanske bara är vi som upplevt liknande symptom som kan förstå glädjen med en fungerande tarm, men jag vill ändå dela med mig!!

”Mitt liv är fyllt med tre små gulliga barn, heltidsjobb som egen företagare och en hel del socialt, så med andra ord är det ganska stressigt emellanåt. För ca ett år sedan så fick jag problem med min mage; förstoppning, blod från ändtarmen och toalettbesöken blev alltmer sällsynta vilket gjorde att jag kände mig ur balans, trött och tung. 
Problemen uppkom av stress, men det var svårt att inte bli mer stressad när jag fick de värsta sympotomen, vilket gjorde det än värre…. 
Några huskurer och googlingar senare besökte jag en läkare, gjorde en koliskopi och fick reda på att mina slemmhinnor i tarmen var inflammerade, jag hade små, små sår på insidan av större delen av tarmen. Men där fick jag inga direkta råd om kosten!!
I samma veva stöter jag ihop med Charlotte som jag fått höra ha mycket kunskap om bl a tarmen. Jag berättar lite kortfattat om mitt problem och Charlotte föreslår att jag ska ge min tarm en ”ny start” med hjälp av ett kostschema hon gör till mig. Detta ska följas strikt under tre veckor.
Dom två första veckorna var det fortfarande ganska stopp i magen och kosten kändes lite trist men vecka tre så hände något!! Jag började gå på toaletten mer och mer regelbundet, tillslut dagligen (!!) och jag slutade blöda, kände mig på köpet såklart mindre stressad:-) 
Tack vare Charlotte så känns min tarm som vanligt om inte ännu bättre än någonsin och den kost jag idag äter känns inte alls tråkig utan självklar och god. 
Jag kan varmt rekommendera Charlottes som kostrådgivare! Jag känner mig så mycket lättare, mindre stressad och gladare!!”

 

Om du vill läsa mer om hur en kostrådgivning/livsstilanalys går till kolla gärna HÄR.  Är du intresserad av en kostrådgivning, maila mig charlotte@charlottef.se

Ni hittar mig även på www.charlottef.se

Insta och FB @charlottef.se

LOADING..