Hej!

Nationalsdagsfirande missade vi egentligen helt men avslutade i alla fall med en somrig raw cheesecake!

Recept botten.
  • 2 dl cashew
  • 2 dl valnötter
  • 2 nypor havssalt
  • 1 tsk av varje malen kanel och kardemumma
  • 1/2 tsk av varje malen ingefära och vanilpulver
  • 12 färska urkärnade dadlar.
  1. Mixa nötterna tills smuliga i en food processor, lägg i dadlarna och kryddorna och mixa tills smetig.
  2. Tryck ut i en rund form, smörjd med kokosolja, alternativt bakplåtspapper i botten.
  3. Ställ in i kylskåp

Recept moussen
  • 1 dl kokosolja
  • 4 dl blötlagda cashewnötter (minst 8 timmar)
  • 2 msk Yacon sirap eller 1-1,5 msk agave, smaka av.
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Juicen och rivet skal från 1 citron
  • juicen och rivet skal från en lime.
  • 5 dl fräska jordgubbar, eller tinade men godare med färska.
  • 2 dl hallon, jordgubbar och blåbär till dekoration.
  1. Blötlägg cashewnötterna i 8 timmar, häll av vätskan
  2. Mixa allt utom bären, tills slät.
  3. Lägg i  jordgubbarna och mixa till fluffigt.
  4. Häll över botten och in i frysen i minst 4 timmar.
  5. Ta fram en stundföre servering, om du vill ha frozen cheesecake, annars  låt den stå i kylskåp så blir det cheesecake, och dekorera med färska bär och tex citronmyntablad.

Voila!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..