Ett godare sätt att fylla på med knallgrönt är svårt att hitta. Örtoljan fullkomligt exploderar av näring, antioxidanter, klorofyll och fibrer, och smakar dessutom ljuvligt till grillat!

En variant med extra persilja i

Här kommer mitt recept, men kom ihåg att du kan ta nästan vilka örter som helst.

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5  dl olivolja eller rapsolja
  • Juicen från 1 citorn
  • salt och peppar och lite vatten att späda med.
  • Mixa allt tills slät, smaka av, krydda mer och späd tillslagom rinning.

Servera till nygrillat, funkar på allt som grönsaker, hallumi, kyckling, fisk och kött.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..