Vi har inte ens kommit halvvägs in i den här sommaren men jag har redan upptäckt flera nya grejer på en ö vi varit i över 20 år och som antagligen alltid funnits där. Det är egentligen småsaker som verkligen inte är livsavgörande men ändå förändrar en hel del.

Jag tror ju verkligen på att man är olika mottaglig för nytt, både beroende på sin personlighet men också i vilken form man är. Den här sommaren verkar vi uppenbart vara mottagliga;)

Jag träffade min man 1995 och sen dess har vi haft förmånen att spendera delar av somrarna på hans farföräldrars ställe i skärgården. Redan första sommaren frågade jag om man kunde gå en promenad runt ön, men fick svaret att nja, det finns någon väg till ångbåtsbryggan och andra sidan ön, men det här är ingen promenadö…

Jag, som verkligen gillar att kunna ta en promenad eller löprunda när jag vill,  fick först lite panik och har såklart utforskat en del stigar men aldrig hittat någon längre än en km. Så tillslut köpte jag ett springband som jag släpade ut för att kunna springa av mig…jag blir liksom lite knäpp annars;).

Men häromdagen mötte jag äntligen en kvinna som var ute och sprang, jag stoppade henne och bad henne visa sin runda, vilket visade sig vara en magiskt stig på ca 5 km runt ön.

Så idag tog jag premiärturen runt och det var hur bra som helst även om löpning runt en ö är helt annorlunda från spår och asfalt, för här måste man verkligen se var man sätter ner fötterna.

Vi fick även tips om ett liten butik och café på ön bredvid, Nedergården på Södra Stavsudda, som funnits i över 15 år. Vi åkte dit i och det var ju världens gulligaste handelsbod med lokala gårdsägg, hemmagjord ekoglass, massa fina prylar, kaffe och hembakat. Hur kan vi ha vi missat detta?

Som sagt, ibland är det bra att lyfta blicken, våga fråga främmande människor om råd och tips, och våga testa nya saker. Kanske är det inget för dig eller så öppnar det upp något helt nytt, om än en sådan liten sak som att hitta en löpvänlig stig, men då har du i alla fall testat!

Ha en fortsatt fin sommar.

www.charlottef.se

Insta och FB: @charlottef.se

 

LOADING..