Perfekta till em kaffet, som mellanmål och till frukost. Dom är fiberrika, supergoda och mättande. Vill du inte göra dem veganska finns alternativa ingredienser i receptet.

Ingredienser:

  • 1 dl kokosolja, (Kan bytas mot smör)
  • 3 dl nötter, (tex valnöt eller cashew)
  • 3 dl havgregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1,5 dl riven kokos
  • 1 dl finhackade färska dadlar
  • 1 -2 msk kokossocker (kan bytas till honung). Smaka av tills du får den sötma du gillar.
  • Några nypor havssalt
  • 2 chiaägg: 2 matskedar chiafrön och 4 msk vatten (Kan bytas till 3 ägg)

Gör så här: 

  • Sätt ugnen på  175 grader.
  • Smält kokosolja på spisen och låt svalna.
  • Mixa nötterna i matberedaren i till crunchy.
  • Kärna ur och finhacka dadlarna.
  • Blanda chiaäggen; 2 matskedar chiafrön med 4 msk vatten, rör runt och låt svälla.
  • Häll ner nötterna och blanda med fettet i en bunke
  • blanda ner alla andra ingredienser
  • Blanda ordentligt och låt ligga och sätta sig en stund.

Valfri smaksättning, blandas ner i smeten:

  • 50 gram finhackad 80-100% mörk choklad eller kakaonibs
  • 50 gram nötssmör  (tex jordnöt, mandel eller hasselnötssmör)
  • Några tsk Kanel, kardemumma eller ingefära.

Klicka ut 15 kakor på bakplåtspapper, platta till och forma.

  • Grädda i mitten av ugnen i 175 g i ca 15 minuter min.
  • Låt svalna.  Går bra att frysa in.

 

Jag finns även på www.charlottef.se och Insta och FB: @charlottef.se.

LOADING..