Den bästa motivationen för din träning!

Goals_Dflex

Alla känner vi ibland att träningsmotivationen tryter. Det är mycket på jobbet, mycket hemma, det regnar ute eller man känner helt enkelt inte för att träna.

Visste ni att Sverige är det land i Europa som har flest träningskort per capita? Men att vi också är Europas mest stillasittande land? Vi åker till jobbet, sitter 8 h, åker till träningen, tränar intensivt 1 timme och sedan åker vi hem och sätter oss i soffan (undersökning av Karolinska Institutet).

För att kunna lyckas med din träning gäller det att sätta tydliga mål och fundera över vad det är som gör dig motiverad. Vill du lyckas med att springa 10 km, komma i dina jeans du älskar eller bara helt enkelt leva lite mer hälsosamt? Oavsett dina mål behöver du hitta den morot som passar just dig. Vilket träningsprogram tycker du låter spännande? Blir du mer motiverad av träna tillsammans med någon?

Förutom att hitta en träningsform du gillar är självklart vardagsmotionen minst lika viktig. Bara genom att stå en timme per dag 5 dagar i veckan förbränner du lika mycket på ett år som genom att springa 3 maratonlopp. Ett annat bra tips i vardagen är att ta trapporna istället för hissen/rulltrappan!

Sätt mål, hitta moroten för just din motivation och börja redan idag!

Lycka till och vi ses på gymmet! 🙂

www.d-flex.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..