Friday workout.

Champs, jag hoppas verkligen att ni har satsat fullt ut på alla tidigare övningar som steg för steg kommer att ge er starkare armar och ta er till de större basövningarna som ni då kommer att klara av galant.

Men innan vi kommer dit finns det några till övningar jag vill att ni ska bemästra. Och idag är det cable cross! Jag älskar denna övning därför att man får känslan och kroppsmedvetenhet på framsidan av kroppen. (axlar, biceps, bröst och mage)

Det kommer att hjälpa er när vi kommer till Push ups, axelpressar, bänkpress mm.

Så, cable cross alltså.

Stå med en fot framför kroppen, lätt framåtlutad. Armarna ska vara statiska genom hela rörelsen, lätt böjda med armbågarna mot taket så att händerna möter varandra i slutläget. (Ett bra tips kan vara att du tänker att du kramar en mindre pilatesboll)

_BER2830-2

När du pressar ihop tills händerna möter varandra, försök att koncentrera dig på att lyfta med bröstmusklerna och inte bara armarna. Se till att få med dig andningen hela tiden.

_BER2836-2

Glöm inte att följa mig på instagram @dflex.se där ni kan inboxa mig och berätta vilka övningar ni vill se här på bloggen samt övriga frågor och upplägg!

Have a great weekend!

 

LOADING..