Att våga lyssna på kroppen och vila

Just idag ska jag ha vilodag från träningen. Sprang ett riktigt långpass igår, 25,4 Km blev det. Bara i njutningstempo. Inget tidsmätande bara ren och skär känslolöpning. Att träna på känsla. Gör ni det? Jag ska banne mig göra det oftare. Ingen som surrar kilometertider i öronen, inga märken som ska nås inom vissa tider. Lyssna mer på kroppen. Om jag bestämt att jag ska köra ett högintensivt pass men kroppen skriker av trötthet. Ja då får man tänka om. Kanske en lätt jogg, en promenad eller faktiskt en vilodag. Jag är dålig på det, jag måste bli bättre och jag tränar varje dag på att lyssna av kroppen. Under mina elitår i bassängen gick allt ut på att pressa kroppen så hårt som möjligt. För att spränga nya gränser för att utvecklad mer. Jag är en glad motionär numera , på mitt sätt. Så mitt mål den kommande tiden ska vara att planera in vilan

  1. VL skriver:

    Vila är lika viktigt som allt annat om inte mer…Jag har vilodagar och det ger mig styrka och kraft…samt rejäla påfyllningar av mat! Det ger resultat på sikt….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..