Vätternrundan tog mig

Ibland går det inte som jag tänkt mig. Å tänk idag, till skillnad mot förr har jag accepterat att livet ter sig så.
Vätternrundan tog mig. Slutet blev inte som jag tänkt mig. Inte ens som jag kunde ana.
I 19 mil höll jag rekordfart (Emma-rekordfart :)) på väg mot en tid runt 9:30-9:45. Jag var pigg i både kropp och knopp. Redo för de sista 11 har jag en tysk cyklist framför mig som helt plötsligt bromsar in hastigt. Det kom från ingenstans. Jag hade inte en chans att väja. Jag gjorde en manöver som lindrade fallet något men jag flög. I luften han jag tänka. På pappa dom låg på rummet och sov tillsammans med min sambo och dotter. Jag hann tänka på samtalet jag fick när pappa kraschat på cykeln. Jag hann bli livrädd. När jag slutligen landar på marken känner jag direkt att jag klarat mig lindrigt men att min axel har hoppat ur led. Det gör galet ont, och jag inser där och då att mardrömmen kommer besannas, att behöva bryta. Jag hade tur när en läkare stannade och kunde få axeln i led igen. Jag körde ytterligare ett par kilometer men jag kunde varken bromsa eller växla med höger armen. Det var ingen ide och det var farligt. Jag ringde min sambo medan tårarna rann. Fysiskt och psykiskt helt utmattad. Klockan var 03:30 och jag satt med en trasig axel mitt ute i ingenstans och kände mig maktlös.
Efter jag blivit upphämtad och fått några timmars sömn kan jag ändå se tillbaka på Vätternrundan med ett leende. Den här gången gjorde omständigheterna att jag inte klarade det. Men den glädje och gemenskap jag kände i 19 mil räckte för att jag redan nu längtar till nästa Vätternrunda. Då klarar jag de sista milen också. Jag ska förbereda mig optimalt.
Tack pappa, Henke och Olivia som fanns på plats, alla ni som hejade och supportade under loppet! Vi ses nästa år!!

Meningen var att jag skulle börja klassikern runt Vättern, nu får det avsluta min resa! Vad tror ni, det finns säkert en mening med det också!

Nu är jag på väg till Playitas igen. Påbörja träningen (ja, jag vet, sent men jag har det i mig ;)) för Vansbro samtidigt som jag ska hålla simträningar varje dag. Däremellan ska jag rehaba min axel och umgås med min älskade familj!!
v

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..