Byt fokus!

bytfokus

Det händer grejer nu… Kilon ska tappas, muskler ska byggas och flås hittas… Jättebra förstås, att folk är peppade att ta hand om sig. Fortsätt, jag hejar på er alla! Här kommer en liten tanke att ta med sig på vägen bara…

Har du tänkt på att problem som verkar omöjliga att lösa ofta får ett självklart svar när vi som minst förväntar oss det. Inte sällan när vi går en promenad, slappar i soffan eller kanske lagar mat. Vad hände? Vi släppte det, lät det vila och vips – så fanns svaret där. Rakt framför ögonen.
Jag tror det funkar lite likadant med träning. Så länge vi krampaktigt kämpar med att äta så lite som möjligt, skyr kolhydrater som pesten eller är livrädda för en gnutta smör. Så länge vi pressar oss till löpning, powerwalks eller vad som står på schemat – när kroppen egentligen skriker efter återhämtning. Så länge vi inte kan stå framför en spegel utan att vända rumpan till och syna celluliterna eller lyfta på tröjan för att se hur magen ser ut. Så länge vi är fixerade vid fysiska mål kommer vi troligen inte att lyckas så bra.
(Och även OM vi gör det – hur har vägen dit varit? Har vi tänkt glada tankar om oss själva? Har vi känt smaken på maten? Har vi njutit av träningen?)
Jag tror att om vi släpper resultatkraven, byter fokus och istället går in för att skapa en känsla i kroppen med hjälp av vår träning och maten vi äter, så kommer resultaten på köpet. Det är enkelt.
Byt:Fy, jag måste verkligen gå ner i vikt och se till att träna rumpan ordentligt, den hänger ju ner till knävecken. Usch! Nu ska jag minsann INTE äta något onyttigt alls på flera veckor. Bort.bort, bort”.
Mot:Åh jag längtar verkligen efter att känna mig stolt, snygg, pigg och lätt i kroppen. Nu vill jag ge mig själv en period då jag bara unnar mig bra saker och rör på mig regelbundet”.

Förmodligen skulle de faktiska förändringarna i ditt liv, kost och träning bli snarlika. Men vilken väg och vilket mål känns skönast och mest lockande?

Bli den du vill vara och börja idag. Att ha en skön känsla med sig själv och sin kropp handlar inte om att bli någon annan eller skapa en helt ny kropp. Utgå från den du är och bli den bästa versionen av dig själv.

Jag LOVAR att om du bestämmer dig för att detoxa ditt liv från skräpmat och sockerbomber, bestraffningsträning och negativa tankar så kommer du få resultat inom bara några dagar.
För(!) det är inte det slutgiltiga målet som ger den där känslan i kroppen som du längtar efter – det är maten du äter och träningen du genomför på vägen dit som skapar känslan.
Och den känslan kan bli din nu: rulla ut mattan, snöra på dig skorna, plocka upp gymväskan – gör din grej. Och njut av allt bra det gör för din kropp.

Fråga dig själv: Tränar du och äter sunt för att du tycker om din kropp, eller för att du inte gör det?
(Tack Kristina för det samtalet och citatet!)

Och tack Karl Nordlund för fotot som är till ett jobb som du snart hittar i ToppHälsa!

 

  1. Hej Erika,tack för en superinspirerande dag i Jönköping i dag. Så fort jag fått bloggen jag skulle leta efter dikten på så glömde jag bort den igen. Kan du påminna mig

    Hälsningar
    Sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..