Pizza och spenatgryta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lagat två rätter i veckan som jag är lite extra nöjd med. Den första för att det är sååå skönt att få ihop en god och nyttig rätt med skafferi och frysmat… För så ser iallafall mitt liv ut: att man kommer hem, borde ha handlat men bara INTE orkar.
Jag höftar rätt mkt när jag lagar mat så mängderna är ungefärliga, smaka dig fram.

Så, rätt 1: spenatgryta, 4 personer
Du behöver (obs ta det du har, detta var vad jag hade):
1 Lök
1-2 klyftor vitlök
1 tsk Ingefära
1 tsk Spiskummin
1 tsk Koriander
1 burk Kikärtor
1 burk Majs
Fryst spenat
1 burk Kokosmjölk
1 litet pkt russin

Fräs en lök och två vitlöksklyftor. Krydda med ingefära, spiskummin och lite koriander låt kryddorna fräsa med.
Lägg fyra portioner fryst eller tinad spenat i grytan. Lägg i strimlor från en röd paprika.
Slå på en burk kokosmjölk och ev lite vatten om du behöver mer vätska.
Skölj en burk kikärtor och en burk majs, lägg i grytan.
Låt puttra med lite buljong, salt och peppar.
När grytan puttrat ca 10 min, lägg i lite russin. Rör om och servera med ris och rivna morötter (gärna blandat med hackad persilja och saften från en halv citron).

Blomkålspizza (SÅ mkt godare än det låter!)
Du behöver:
1 blomkålshuvud
2 tsk fiberhusk
3 msk krossade linfrön

Mixa blomkålen och pressa ur vätska. Blanda krosset m fiberhusk och linfrön. Salta ev lite.
Grädda bottnarna i ugnen på 220 grader ca 10 min.
Lägg på favorittopping (vi tog paprika, svamp, oliver, lök och mozarella)
In i ugn tills allt har fin färg.

När vi gjorde smeten var alla överens om att ”det här kan bli hur illa som helst, men(!!!) det blev supergott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..