Where attention goes, energy flows – its a law!

Det dyker upp överallt runt mig just nu, tankar kring att det vi fokuserar på är vad vi undermedvetet strävar efter och också vad vi oundvikligen kommer att få tillbaka…
Det kan ju vara både bra och dåligt… Men om man tänker på det ett varv. Såhär:
Om man har en riiiiktigt pissig dag, känns det inte då som att vädret är extra grått och människor man möter ovanligt muppiga (på all sköns vis)?!
Frågan är… ÄR dessa personer, dagar, situationer extra vedervärdiga eller är det vår egen grundinställning liksom suger vår uppmärksamhet till just de grejerna?
Och om det är så – hur kan vi använda oss av det fenomenet för att må så bra som möjligt?
Jag tänker såhär:
1. Bestämma oss för att börja fokusera på ljuspunkter i nuet. Fokusera på bra grejer, se bra grejer, få bra grejer.
Kan låta både banalt och irriterande, but hey, byt fokus…
Konkret: Skriv ner tre saker varje dag du är tacksam över. Tänk/säg något positivt om den första personen du möter den dagen, känn smaken på morgonkaffet, smoothien, mackan eller vad din morgonrutin än består av. Verkligen känn smaken. Mmm…
2. Omge oss med människor som gör oss glada. Rikta vårt fokus mot dem och helt enkelt se förbi de som drar din uppmärksamhet åt fel håll.
3. Se problem som utmaningar.  (Är jag irriterande positiv och hurtfrisk nu? Skulle jag bara veeeeeeta vilka problem just DU har? Jag fattar… men på riktigt, bara testa. Byt fokus. Se vad som händer.)
4. Våga drömma. Har du en dröm? Något du vill göra? En plats du vill besöka? En person du vill träffa? En situation du vill uppleva?
Uttala den. Skriv ner den. Berätta om den. Gör den verkligen. När den är verklig blir den en drivkraft och något som automatiskt tar din uppmärksamhet…
och ”where attentions goes, energy flows”… Det bara ÄR så.

Helgen som varit var ett levande exempel på hur väl detta funkar.
Lördagen, Kari Traa Urban Training.
Location: Stockholm.
Väder: grått, kallt, fuktigt.
Känsla i kroppen: svinkall och genomblöt. Men också glad, bubblig, energirik, inspirerad.
Varför: För att EN enda blick på alla dessa kvinnor som utan att tveka slänger sig ner på mage mitt på götgatan, ålar upp för leriga branter och peppar varandra när mjölksyran gör sig påmind. En enda blick – och man glömmer de blöta vantarna.

Söndagen: Fotografering inför nytt hälsoprojekt med så mycket hjärta, omtanke och sköna människor att jag knappt fattar att det är sant. Tänk att få jobba tillsammans med dessa fantastiska kvinnor. Det är en dröm! Stay tuned. Ett hälsoprojekt med hjärta is coming up!

erika_jessica_kristin
Foto på ovan lånat från fabulöst inspirerande Jessica Clarén
urbantrainingthelawofattraction

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..