Framtidens träning skapar vi tillsammans!

Jag tillhör dem som vill göra skillnad i vårt samhälle och jag har träning som mitt främsta redskap. Jag tror faktiskt att träning kan utvecklas till ett av de främsta redskapen för att skapa ett ökat välmående bland människor. Och då menar jag inte träning som bränner fett, bygger muskler och slipar till vår puls. Jag menar träning som gör skillnad på riktigt.

Vi drar ofta paralleller mellan träning, idrott och vad som händer i samhället. I samma veva som jag nås av rapporter som säger att par-gruppträningen tappar deltagare i landet ser jag en öka främlingsfientlighet. När jag reser runt i landet på olika uppdrag passar jag på att fråga kollegor varför vi tappar människor till par-gruppträningen. Deras svar blir alltid- ”för att deltagarna är oroliga för att köra med någon de inte känner. De är rädda för att deras träning blir förstörd av en främling”…

Jag söker alltid  förklaring till vårt beteende i vår historia och jag känner igen mönstret, det är inget nytt. Vi har alltid skjutit bort det främmande och lite läskiga när vi känner oss trängda och osäkra, som nu. Tänk om vi som leder träning och vi som älskar att träna istället kan sprida fördelarna med främlingar. Främlingar får mig att varier mina tankar och göranden. En sämre deltagare får mig att visa min hjälpsamhet. Tänk om jag i främlingen möter min lycka… men missar chansen för att jag är cynisk och rädd för att något sämre eventuellt kan hända…

Jag tänker fortsätta presentera en träning som är omvittnat utmanande, jobbig, effektiv, tillåtande och som lockar till skratt. Och efter varje Moveooutbildning blir vi fler som ser hur enkelt det är att möta en främling, vilka fördelar det för med sig. För mig är det träning som gör skillnad på riktigt även utanför gymmets väggar. Så i tider som är lite läskiga och osäkra- sök upp nya vänner och träna tillsammans. Det ger dig variation och inspiration som inte kan skaffas på annat sätt än tillsammans.

Och ha skoj ihop!

mer info om skoj på-moveoo.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..