Drabbats av ”passivitetsvirus”?

hopprepfix

Din kropp och dess funktionsvälmående är skapt av rörelser. Massor av rörelser. Att sitta still, eller att stå still, är inget våra kroppar mår bra av i längden. Om ingen pratar med dig under en dag blir du tyst och lite tillbakadragen. Till slut känner du dig utanför. Fortsätter det över tid blir det snart din personlighet. Så fungerar det även med muskler. Om du inte ”pratar” med dem så känner de sig övergivna och de blir tillbakadragna. Resultatet blir att du för eller senare upplever dig stel och ibland lite klumpig- ”jag har så dålig balans”, är en inte helt ovanlig kommentar bland de som drabbats av ”passivitetsvirus”.

Bästa antibiotika är små rörelser som inkluderar alla muskler. Inte träning, inte svett och glöm mjölksyra. Nu öppnar vi upp för saker som kan göras överallt. Jag prata om att lyfta ett ben samtidigt som du spänner ”ståbensskinkan” och magen något. Vill du utmana dig ytterligare börjar du vrida lite på höft och ben. Överkroppen mår bra av att få vrida sig, flaxa med armarna. Och när du ändå är igång, stå på tå och gör det så skickar du ner signaler till trötta fotvalv och tår. Inget är svårt. Det svåra ligger i att ändra beteendet och det är ditt ansvar. Men glöm inte att vi blir starkare tillsammans. Skapa små aktiva nätverk omkring dig där ni hjälps åt att skapa en aktivare arbetsmiljö;-)

Vill du ha något att luta dig mot kan du göra det mot Moveoos tre ben:
– Instabilitet och oregelbundenhet
– Vrid och rotationer
– Nyfiken utmaning

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..