Mitt bästa presstips!

bloggfrisk

Mindfullness och kloka tankar är på tapeten. Och det är inte så konstigt med tanke på att vi ständigt överbelastar vår själ med måsten och krav. Att vi med tankens kraft kan påverka vårt liv håller nog de flesta med om. Ändå är det väldigt få som tränar sina tankar med medvetna val. Som att välja sköna tankar före dem som stressar och förgör.

När vi tränar våra kroppar följer vi gärna någon form av schematisk struktur. En del följer den slaviskt, en sådan som jag går på känsla som styrs av min lust och mitt humör. Men när det kommer till att träna själen hittar vi inte ens till omklädningsrummet. Vi rycks bort från tanken om att träna själen innan tanken ens kommit på bussen som går till gymmet. När kroppen skriker ”mjölksyra” eller ”utmattning” tar vi det lugnare. När själen skriker vänder vi den ryggen och springer vidare.

För att lättare skapa en åtgärdsplan till kunder brukar jag dela upp det som tynger oss i stress och press. Stress är när jag förflyttar mig mycket mellan olika ställen. Vi är fysiska och vi ser och känner att vi är i rörelse. Ofta får vi till ett avslut i form av ett slutfört besök eller en utförd uppgift. Stress klara vi av rätt bra och det har vi alltid gjort. Press däremot är när vi springer mellan många tankar, vi är inte fysiska. Vi kommer aldrig fram och vi får aldrig till något avslut. För 100 000-tals år sedan uppstod motsvarande känsla när vi på kort tid utsatts för svält eller andra katastrofer. Vi förstod inte alltid, men vi såg och kände att förändringar krävdes. Vi försökte göra någonting åt det, oftast började vi vandra vidare. Idag stannar allt för många kvar i pressen. Pressas vi tillräcklig mycket och länge brister det någonstans. Det hjälper inte att hålla ner blicken eller att blunda för att undvika. Pressen släpper inte förrän man gör åtgärder.  Och då menar jag inte med mediciner och träning. I min värld finns det bara en sak som motverkar press och det är o-press. Jag kan sträcka mig så långt som att påstå att träning och mediciner bara får dig att missköta dig än längre. Samtidigt är jag väl medveten om att vissa individer behöver mediciner. Att inte orka är inget skamligt, under press är det bara en tidsfråga innan människan ger vika.

Mitt bästa tips mot press!

Skriv upp 5 saker som pressar dig. Du behöver inte förstå varför, bara du känner tungt obehag, olust eller sorg kring ämnet. Börja direkt gnaga ner den punkt som känns mest görbar. När du väl börjar har du börjat självmedicinera dig på ett naturligt sätt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..