Ruggigt effektiv, och ensam!?

IMG_1685

Är du fundersam, på gränsen till frustrerad? Inget att beklaga dig över, ändå inte nöjd. Inget är fel, ändå ingen lycka. Du planerar och har allt under kontroll, utom på det som saknas för att känna välmående. Jag slås av insikten att så många trotts överflöd  och välfärd lever i känslan av saknad och i ensamhet.

Jag vet inte vad som kan hjälpa dig rätt. Men jag kan påminna dig om en sak. Vi har fortfarande behov av närhet. Och när jag säger närhet och pratar om välmående menar jag närhet som tar tid. På jobbet har vi sällan den tiden, vi har annat för oss där. Vissa har ingen att åka hem till medan vissa har en familj med massor av åtaganden. Sällan tar vi oss tiden som våra förfäder unnade sig. Tiden då vi lyssnade, iakttog och berörde utan massor av störande moment.  Att sitta bredvid varandra och ändå vara frånvarande tär och skapar avstånd.

Må vi aldrig glömma bort att vi har behov av att tillhöra, tillföra och beröra varandra. Känner du dig låg kanske det kan vara så enkelt som att göra något tillsammans med någon. Finns det inte någon tillhands kanske en grupp kan fungera. En grupp som finns i föreningen, på gymmet eller på ett fik kan fungera för stunden. Vi lever i ett land fyllt av kollektiv ensamhet. När jag själv var ensam gick jag gärna på bio själv. Jag gick även ut och tog en öl själv.  Kände att det var skönare att vara själv med andra. Kanske kan du bidra till förändring med en lapp i porten där du bjuder upp till träning på gården eller i gläntan. Öppna dörren och laga för mycket mat, se om någon nappar. Kanske just du kan bli den som skapar gruppen som andra finner tillhörighet i?

Provar man inget vet man att man lyckas med inget. Ta helgen som en tid att prova lite nytt;-)

p,s: Kanske boka in en härlig träningsresa med Topphälsa? 😉 d,s

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..