(F)el cykling..

indexcyk

En el-cykel har många fördelar. Bland annat får den många människor att börja cykla som annars hade bidragit till att korka igen kommunaltrafiken ytterligare. El-burna cyklister, tillsammans med de utan el i baken, ser till att hålla ner bilåkandet. El eller inte, cyklister rör på benen och det är också bra.

M e n…. En sidoeffekt är att vi nu har ett allt större antal cyklister som far fram i hastigheter de inte kan hantera. Och det kan man knappast lasta cykeln för. Frågan som uppstår i mitt huvud är- varför åker vi så fort?. Vid de tillfällen jag kunnat fråga blir svaret oftast- för att det går! Min följdfråga blir- men behöver du åka fort?…. Tystnad.

Återigen ser vi hur människan skapar behov som de egentligen inte behöver. Bara för att vi kan cykla utan trängning så tror vi oss behöva det. Bara för att cykeln kan gå fort så cyklar vi fort.

Är det inte så att de som köper el-cykel, och annars inte skulle cykla, har mest behov av att cykla med vanlig cykel? Kan det inte vara så att de som anser sig ha för lite tid till att cykla med en vanlig cykel till jobbet har störst behov av en lugnare cykling? En tur på tu man hand och där låta tankarna komma ikapp vardagen.

Tips: Gör mer av det du behöver och mindre av det du kan.

Trevlig veckan önskas, KRAM.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..