Lustfyllt & svettigt på Rhodos.

IMG_4652 (1)

Det händer något på planet när vi åker på semester. Hur ska man annars förklara det som sker från det att vi lämnar hemmet tills att vi landat och ska delta på första passet?

Hemma sitter vi tysta och väntar på att grupp-passet ska börja. Vi kanske sträcker oss till några artiga frasen om någon kommer och sätter sig lite för nära. Inne i salen gör vi det som förväntas och inget mer. Ser även en annan trend som blir som förbytt när vi lämnar vår trygga hemmahamn. Tänker på en vikande trend för parträning. Mina kollegor runt om i landet vittnar om en osäkerhet inför ett möte med en person som man inte har valt.

Nu har jag just kommit hem från en fantastiskt skön vecka på Rhodos där tidningen Topphälsa stod för arrangemang och värdskap och där en undersåte som jag fick förmånen att leda och föreläsa kring Moveoo.

Riktigt när förvandlingen sker vet jag inte riktigt. Men när deltagarna kommer till första passet är det med förväntningar och en nyfikenhet man sällan stöter på hemma. Att i passet paras ihop med en främling möts av ett vänligt leende. Att under passet brista ut i spontanskratt blir plötsligt en befriande reaktion på det som görs när vi tränar Moveoo.

När sen gruppen fattar ”galoppen” med Moveoo och börjar tänja på gränserna utan rädsla för att misslyckas tar allt fart. När första skrattet ekar startar epidemin och alla får lättare att le och skratta medans mjölksyran pumpar svetten ur kroppen.

Plötsligt är förutfattade meningar, hämningar och tillbakadragenheten som bortblåst. Visst finns det de som håller tillbaka lite.. Typ 10 minuter.

Att det oregelbundna och lekfulla bidrog till skrattet vara alla överens om. Av dom som gav feedback sa alla att skrattet gjorde det lättare och roligare att träna hårt.

Personligen tror jag att det är just där magin ligger. Att låta lust, nyfikenhet och skratt vara det som driver på vår prestation när vi ska kämpa tillbaka den tilltagande ohälsan.

Som ledare känner jag mig lyckad och glad när det kommer fram lärare och andra ledare och vill lära sig mer om Moveoo. Tillsammans blir vi blir fler som sprider glädje med träning som främsta redskap.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..