Hur springer du igenom livet?

Ibland kan det säkert låta som att jag inte gillar löpband och isolerade maskiner. Det är inte riktigt sant. Jag tycker bara att du är värd så mycket mer. Visst är det bättre att gå/springa på band än att inte göra det alls… om det görs efter dina förutsättningar. Samma gäller för isolerade gymmaskiner.

Samtidigt är det ett själlöst sätt att använda sin kropp på tycker jag. Syftet med att förflytta sig och användas sin kropp är ju att uppleva. När du förflyttar dig mellan punkt A och B så sker livet. På bandet sker bara ett onaturligt vakuum. I verkliga livet skulle du inte komma en centimeter med samma teknik som används på ett löpband. Du skulle stå kvar i hallen med ett lyft ben i väntan på att något ska dra bak ditt stödben. Inget driv fram, inga spännande intryck eller upplevelser. Vem vill leva sitt liv så?

Kanske skulle flera må bättre om de tog till sig de naturliga utmaningar som bjuds när förflyttningen sker utomhus på ett naturligt sätt? Att lära dig anpassning efter omständigheterna är något du har glädje av hela livet. Att låta sig utmanas, som när du springer på snö, stimulerar en rad processer. Bland annat inlärningsprocessen. Att lära kopplar vi till lust. Lust ser vi som bränsle i en naturlig kontinuitet.

Inget ont om löpband alltså, de gör bara det som dom är skapta att göra. Det är d u som kan påverka situationer och ditt förhållningssätt som påverkar ditt liv.

Dina tankar kring detta?

Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..