Ibland blir jag arg!

Jag blir väldigt sällan arg. När jag blir det handlar det nästan alltid om svek och bedrägeri. När vi gör varandra illa kan jag känna att tempen stiger i kroppen. När vi medvetet lurar varandra svider det i tinningarna. Som med livsmedel som lovar och antyder en sak men som i själva verket är något annat.

Med listiga texter och bilder får livsmedelmarknaden oss att tro saker som är ”alternativa sanningar”.

Idag är det fredagen den 13:e och det är dags för fredagsmys. Veckodagen då man ska unna sig något extra. Bara det ett jäkla påhitt. Varför ska vi unna oss sådant som är skadligt för oss?

Med fredagsmysbegreppet skapade man en miljardindustri, supersmart för alla utom konsumenten, den som äter det som säljs. För att mildra vårt dåliga samvete skapade man ”Nyttigt” godis, Yoghurtgodis med mera. Men hur nyttigt är det? Jag har inget problem med godis. Men jag vill veta vad jag äter och jag vill ha en ärlig dialog med den som tillverkare det jag ska hiva in i min kropp.

Själv väljer jag att unna mig väldigt lite av det jag inte behöver. Och jag väljer oftast att äta eller dricka det när det gör som minst skada.

Här kan du ta del av ett inlägg skrivet av en journalist som grottat ner sig lite i det här med naturgodis. Lättläst och det kanske får dig att tänka till i eftermiddag när du står där i mysavdelningen och ska unna dig sådant som du inte behöver och egentligen inte vill ha, eller;-)?

Go helg! 🙂

Artikel!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..