Variationens viktiga nycklar!

I miljoner år har vi promenerat omkring på jorden och strävat efter effektivitet på varierade underlag. Strävan var att skaffa goda vanor som gjorde livet enkelt och vi ville må bra. Livet var varierat och vi drabbades aldrig av tristess och vi gick inte in i väggar.

Idag har vi förvandlat vår omgivning. All risk och motstånd är outsorsad till robotar och maskiner. Vi följer mallar och metoder som oftast gjorts av människor vi aldrig träffat. Någonstans under resans gång började vi sakna något. Mer kunskap, fler frågor. Mer resurser, större saknad. Fler alternativ, ändå sådan törst efter inspiration. Hur kommer det sig egentligen att vi fastnad i vår tanke, varför sprakar inte vår själ av liv?

Personligen tror jag att vi missar det enkla. Vi behöver skapa situationer där vi har roligt tillsammans. För är det något jag lärt mig så är det att variation och glädje följs åt. När jag är på riktigt bra humör och vill retas med mina gamla gymägarkollegor och träningskompisar brukar jag påminna om att- anledningen till att vi i träningsbranchen måste jobba så hårt med inspiration i form av läckra bilder, hotifiering och starka målbilder är för att vi presenterar så tråkig träning! Jag säger det inte för att raljera eller slå mig själv på bröstet, jag säger det för att få igång diskussioner. Och gissa om jag har hamnat i heta diskussioner ha ha.

På helgens träningsevent fick jag frågan flera gånger- vart får du alla övningar ifrån? Sanningen är att jag blir inspirerad av allt som händer omkring mig. Jag tar in det andra gör, och jag ger förhoppningsvis tillbaka (Instagram: moveoo). Jag ser på hur djur gör när de varierar sig. Jag lyssnar in hur vi mår och  jag funderar mycket över hur vi skulle kunna må bättre. Genom åren har det formats en filosofi som jag lever efter och som jag valt att kalla Moveoo. Mina tre viktigast nycklar, och en viktig grund för Moveoo, finner du här nedan.

Variationens viktiga nycklar

  1. Upprepa aldrig en övning på samma sätt i monotona upplägg.
  2. Utgå från att du gör en rörelse på ett visst sätt för att det är lättast att göra rörelsen på ett visst sätt. Sök nyfiket olika alternativ.
  3. Motivera dig till att söka dina ”svagheter”. När du kan det du inte kunde växer din självkänsla i takt med din prestation.

Nedan har du ett äldre klipp från när jag tänker högt kring passiv arbetsmiljö, höftböjare och variation.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..