Når du inte hela vägen fram?

Når du inte dina mål? Lätt åtgärdat, skippa dem! Släng dem i vasken och se istället på livet som en lång strävan utan mål men med en tydlig riktning.

Att få möta människor och ibland även coacha dem är en livssträvan för mig. Jag ser till att hamna i dessa situationer så mycket som möjligt. Men jag har inget mål med hur många gånger i månaden jag ska träffa människor, eller coacha dem. För 15 år sedan hade jag det. Jag byggde strategier för hur det skulle gå till. När jag inte nådde fram hade jag misslyckats och fick göra om. Men med stöd från andras tankar började jag tänka annorlunda. Jag strävade efter att träffa så många som möjligt så fick det bli som det blev. Då fanns inget nedlåtande och dömande kvar. I början var jag inte nöjd så jag såg till att öka trycket och se till att sätta mig i situationer och miljöer där jag träffade fler människor och bland dem var det flera som ville ha min hjälp. Jag ser likheter med hur fler idrottare börjar jobba i större utsträckning. Målet är inte att vinna, målet är att göra så bra man någonsin kan, sen får man se hur långt det räcker.

Lek med ord kanske någon tänker? Exakt! Nya ord som kommer av nya tankar som tillsammans skapar ett nytt görande.

Är det något nytt? Nej egentligen inte. Människan är det enda däggdjur som skapar isolerade och kontrollerbara mål för att kunna fungera i dagens samhälle. Vi har dem för att göra det lättare att hantera den röra vi lever i. Ibland är mål bra, men oftast stöter jag på problem och ohälsa som kommer av misslyckade mål.

Hur du når ända fram:

Känner du dig pressad av mål som du inte når kanske du är nyfiken på att prova mitt tips som jag vet har hjälpt väldigt många framåt, inklusive mig själv.

Plocka ut tre saker som du vill lyckas bättre med:

  1. -din strävan
    •  Vilka tre saker bör du göra ofta för att nå dit?
  2. -din strävan
    •  Vilka tre saker bör du göra ofta för att nå dit?
  3.  -din strävan
    • Vilka tre saker bör du göra ofta för att nå dit?

Du har nu nio saker att fokusera på varje dag. Skriv upp dem på en lapp som du läser varje morgon. Försök visualisera hur och när du ska göra dem under dagen. Påmin dig ständigt om varför du ska göra det.

Innan du går och lägger dig tar du fram lappen. Vad gick bra? Vad ska göras lite bättre i morgon? (misslyckas finns inte i din tanke)

Känns det maffigt med tre x 3 punkter kan du börja med 1×3 och sätta det som rutin. Sen lägger du på en till, tills du tränat upp dig så du kan hantera 3×3. Och du, detta är en process som bör omprövas och korrigeras med jämna mellanrum. Lycka till och trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..