Är i mig själv!

Befinner mig just nu på ett tokhett Samos, en av Greklands fina öar. Är på ”svärfars” marker och vi bor i deras hus vid havet. Huset ligger nära mynningen till Turkiet, ett område som senaste tiden fått besök från såväl havet i form av flyktingar som från Turkiet i form av deserterande soldater. ”svärfar” är ingen yoghurtgubbe” än, men jag blir inte förvånad om han blir det om 20-30 år. Trots att han nyss blivit påkörd av en motorcykeln när ha kuskade runt på moppen är han vid god vigör. Stark och senig och jag tror att det var hans fysik som räddade honom vid olyckan. Hans fysik kommer inte från strikta dieter och avancerade träningsprogram, den kommer från sunt förnuft och lite hederligt kroppsarbete.

Det är rätt nyttigt att komma förbi och se hur man skulle kunna leva enklare och sundare utan konstigheter. Visserligen hjälper den Grekiska staten till när det kommer till återhållsam kosthållning. De hjälper faktiskt till med en rad personliga neddragningar när de skär ner pensionen som redan är nedskuren till under hälften. När jag går upp bakom huset för att träna säger han inte mycket. Men hans blick, det grekiska ögat, det säger med än 1000 ord. Hade han vart 30 centimeter lång och från Småland hade han nog frågat- ”vaffö gör du på detta viset”.

Är i mig själv!

När jag tränade var det varmt, jäkligt varmt. Och ändå väntade jag till 18:00 innan jag började träna. När jag funderade på varför jag drog fram mattan och körde ett loopprogram hörde jag mig säga- ”för att jag trivs i mig själv”.

Jag förstod knappt själv vad jag menade. Men jag tror att det är för att jag vill vara med mig själv en stund. Det känns skönt att röra på kroppen som jag vill, inte som någon annan säger att jag ska göra. Inte heller som en situation eller en tekniskt beskriven övning kräver. Kanske fungerar det som ett träningstips till dig som har lite ledig tid på landet eller redan är på resande fot. Istället för att göra det som skall göras kan du göra det som känns rätt för stunden. Det kanske inte behöver vara prestationen som räknas hela tiden. Själv tycker jag att själva ansträngningen är minst lika viktigt. Och trött av träningen blev jag;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..