Vi har alltid ett val!

Vi ser dem på tröjor, i tidningar och de pumpas ut i sociala media. Jag tänker på alla kloka ord!

Jag är en sådan som går igång på kloka ord. Jag kan få en riktigt kick av ett skrivet ord, speciellt när jag läser det då jag behöver det som mest. Men ibland blir jag stressad av dem. Ett exempel är – Du har alltid ett val!

Det är så sant som det är skrivet. Men hur lätt är det?

Det finns ju en anledning till att du kört fast i ett beteende som du kanske inte gillar så mycket. Samtidigt kan du alltid välja att gå en annan väg. Men om det bara vara att byta riktning skulle inte mental ohälsa vara ett av våra största samhällsproblem.

Med mina kunder och vänner pratar jag ofta om balans. Att ta rätt val! Se där, ytterligare en utmaning. Först ska du byta riktning, sen ska du dessutom ta rätt riktning innan du ens vet vart det leder…

Just nu är jag själv inne i en väldigt intensiv fas, i huvudet. Mycket som jag vill göra händer, och ska hända. Men hur vet jag att jag gör rätt och hur ändrar jag på det som känns fel?

Det snurrar tankar som under lång tid stoppat mig från att göra det jag skulle vilja göra fullt ut. Sunda tankar som ska hindra mig från att ta fel väg, samtidigt har de hindrat mig från att ta rätt väg, tror jag…

Du har alltid ett val!

Ett av de klokast ord jag hört är värmländskt och jag tror det stavas- GÖRT!

Har nyligen valt att ta det till mig än närmare. Tänker låta det ordet få mig att göra det som för stunden känns rätt och låta framtiden skriva facit.

Jag är nu en tacksam 52-åring som är väl medveten om att många som vart omkring mig inte nått dit. Hur lång tid har jag på mig? Inte en susning! Så nu har jag tagit ett nytt val- jag gört nu, sen är det för sent.

Vad har du som ligger och puttrar under locket? Vad vill du släppa ut? Gört nu!

Tips till att få igång görandet:

  1.  ta reda på vad d u vill på r i k t i g t
  2. skriv upp vad som krävs för att nå dit
  3. gört, en liten sak varje dag kommer att få igång dig snabbt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..