Lägg om pusslet på semester!

Har du hört dig säga- äntligen semester, nyligen?

Är det för att du planerat något att se fram emot eller är det för att du slipper något som håller dig tillbaka? Kanske är det lite av båda?

Jag hamnar ofta i samtal kring livet och dess innehåll. Samtal som ofta ramlar ner i förväntningar och förhållningssätt. Vi har skaffat oss en självbild där vi för in oss i en miljö som vi sedan längtar bort ifrån.

Är du förvirrad i känslan över att önska trygghet samtidigt kvävas av den. Du är inte ensam. Vi har aldrig uppmätt en mental ohälsa som den vi har idag. Vad har då förändrats. Mycket handlar om hastighet. Vi får kommunicerar snabbt och ytligt. Vi förhåller oss till varandra på ett snabbt, ytligt och onaturligt sätt. Och vi delar intryck snabbt och falskt.

Det är helt enkelt för mycket att förhålla sig till på för kort tid, och det mesta är helt onödigt.

Även jag dras iväg med jämna intervaller. Det är inget som går att värja sig mot, men man kan lära sig att förhålla sig till det på olika sätt. Och jag kommer alltid tillbaka med tankar som berör vårt ursprung.

När jag tänker på varför vi ser ut, och fungerar, som vi gör kan jag lättare förstå vad som felar.

Känner du dig pressad, längtar bort, och tror det har med ”allt omkring dig” att göra. Bra, här kommer några tips till din semester.

3 lägg om pusslet-tips

  1. Sätt upp E N telefontid om dagen. Övrig tid svarar du bara på samtal. På så sätt pressas du inte av andras intryck. När dessa sjunker släpper du automatiskt fram dina egna tankar.
  2. Stäng ner mailen h  e l t. Ärligt, du kommer att gå vidare i livet även och du replikerar inkommande mail med ”jag laddar upp”. Det kommer förmodligen istället inspirera andra till sundare vanor.
  3. Sök dig till långsamma möten. Ta dig tid att vara tyst, fåordig och lyssna på det som sägs utan att känna krav på smarta svar. Dra helt enkelt ner på det mentala tempot.

Tre punkter som du kan läsa upp varje morgon, praktisera under dagen, och reflektera över på kvällen.

Bonus- håll dig aktiv varje dag. På min Insta-kanal delar jag frikostigt ut saker att göra för individer, par och barn: moveoo

Vi hörs i sommar;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..