Det är inte svårt, det är bara så vi gjort det.

Egentligen är det inte speciellt svårt att leva. Vi har bara gjort det så. Bara en sådan sak som att röra på sig. Vet du hur du ska göra för att röra dig på ett sunt och naturligt sätt? Gissar att du tänker promenader och lite lagom träning. Ett påhitt säger jag! Vet du hur du bör äta? Ungefär säger du säkert. Knappast inte säger jag! Liknande resonemang för jag när jag frågar kring vila och sömn… påhitt!

Varför jag raljerar kring frågorna som berör oss alla är för att vi har gått vilse i kunskap och utveckling. Vi vet så mycket att vi blivit helt tomma i bollen. Idag är det ingen som litar blint på läkare längre. Vi vet att forskare i all välmening får tunnelseende när de ser på det som inte går att se med blotta ögat. Det som lyfts fram ett år ändras något år senare.

Vad är det då som skulle kunna göra det enkelt? Svaret blir kort och gott- skit i allt som pressar dig! Inte helt och hållet såklart. Men skit i att gör det på det sätt som inte passar dig. Du behöver inte kunna så mycket. Gör bara inte på det sätt som får dig missnöjd.

  1. Vet du med dig att du rör på dig för lite och funderar över att ”måsteträna”- skit i det och rör på dig mer istället.
  2. Känner du att träningen är tråkig men du gör den för att det är bra?- skit i att gör om passet på samma sätt. Gör inte samma övning på samma sätt igen.… gör nytt och upprepa det inte igen.
  3. Är du pressad kring maten och dess samansättning, matintervaller och kvalité? Skit i att äta på det sätt som du lärt dig. Gör som djuren. Ät det som är bra när du känner för det. Mixa bland bra grejer, ät mindre och bättre, ät när det passar dig.

Syftet med mitt blogginlägg är att få dig att förstå det du redan känner till. Allt vi lär oss är en mall skapt för att vi alla ska passa hyfsat in i samhället. En del står ut, men de flesta passar inte in så bra. En del slår bakut och gör revolt. Med det sagt vill jag få dig att göra revolt i någon form. Sätt dig emot det som drar ner dig oavsett vad det är.

Du är ju faktiskt helt unik som du är, du har en begränsad tid på jorden, och du är värd att få vara den du är i pusslet där vi alla ska vara med och tillföra.

#det-är-dags-nu

#sitt-inte-still-i-bilen

Nedan ett utmanande träningstips från min fyskalender. Prenumerera gärna på min sida så missar du inget skoj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..