Skillnaden som gör skillnad!

När jag far runt på företag och pratar med individer och grupper återkommer jag alltid till tre viktiga punkter. Dom är inte bara viktiga, dom är helt avgörande om du vill skapa förändringar i hur du mår. Generellt pratar vi om dom två första och tendera glömma den tredje. Det gör att triangeln inte kan slutas och vi far omkring som en pingisboll mellan de två första..

Människan är en biologisk varelse som är i stort behov av rörelse. Problemet är att vi inte rör oss tillräckligt. Vi lägger stor vikt på våra tankar, våra mentala muskler. Vi vill träna upp dem så att vi blir mentalt starka och på så sätt får till den träning vi behöver… men inte gör.

Diskussionen tenderar att stanna här, mellan de två första punkterna- våra fysiska och mentala muskler. Den tredje, och ofta bortglömda, punkten är vår miljö.

Miljön får oss att tänka på ett sätt som gör att vi blir fysiskt passiva. Och med miljön menar jag allt du har omkring dig i form av lokal, möbler, kollegor och innehållet i kylskåpet. Allt får dig att tänka på ett visst sätt och det påverkar ditt görande.

Skillnaden som gör skillnad

  1. Ta reda på vad som för dig in på fel spår i din miljö.
  2. Ändra på det som ”felar”.
  3. Uppskatta och fira varje gång du upptäcker en positiv beteendeförändring.

Träningstips!

Bloggens träningstips är en tuffing som innehåller allt som Moveoo står för:

Instabilitet, rotationer och utmaning.

Det fina i kråksången är att du äger rätten att anpassa den. Tänk kreativt om du inte orkar göra den som jag visar. Ska du stå på knä, inte gå så långt, hålla händerna bredare. Eller omvänt! Om jag kan göra övningen, hur ska jag utmana mig ytterligare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..