Fredagsfys före fredagsmys!

Glad trettondag på er!

Här kommer veckans fredagsintervaller:

Uppvärmning: 10 minuter

Intervaller:

3 serier av 3min-2min-1min, vila 30sek mellan intervallerna.

När du sprungit alla tre intervallerna tar du en serievila på 90 sekunder innan du startar nästa serie. Efter totalt tre serier är du klar med intervallerna.

Nedvarvning: 10 minuter

Tempo: Om du är en van löpare ska farten på intervallerna anpassas efter längden på intervallen. Ju kortare intervall, ju snabbare springer du. Ett riktmärke kan vara att springa 3min-intervallen i din tävlingsfart på milen, d.v.s springer du milen på 50 minuter springer du intervallen i 5min/km-tempo. Är du nybörjare rekommenderar jag att springa alla intervallerna i lugn fart. Ha som mål att kunna springa hela tiden snarare än att försöka öka farten.

Lycka till och trevlig helg!

Kram Lisa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..