Fredagsfys före fredagsmys!

Glad fredag på er! Här kommer veckans intervallpass som fungerar utmärkt att köra på lunchen eller efter jobbet om du vill få in lite skön löpning innan fredagsmyset. Det finns ju som bekant inget bättre än att sätta sig och mysa framför På spåret (jag vet pensionärsvarning, men jag älskar det programmet!) med något gott och äta efter en intensiv vecka som har avslutats med sköna intervaller.

Denna vecka bjuder jag på två tips; alternativ 1 för vana löpare och alternativ 2 för er som just kommit igång.

Fredagsintervaller alternativ 1:

Uppvärmning 5 minuter

Intervall:

1km, vila 2min

500m, vila 30sek

500m, vila 30sek

500m, vila 30sek

500m, vila 2min

1km

Nervarvning 5min

Tempo: Spring första intervallen i tävlingsfart på 10km. Springer du 10km på 50min så springer du intervallen på 5min (5min/km-fart). På 500ingarna ökar du farten för varje intervall. Springer du 10km på 50min kan ökningen se ut ungefär så här: 500m i 4:50min/km-fart, 500m i 4:40min/km-fart, 500m i 4:30min/km-fart, 500m i 4:20min/km-fart. Sista 1000m-intervallen springer du i återigen i 5min/km-fart.

Jag coachade min styrke- och rörlighetscoach Frida Lindström på precis detta pass i går. Frida imponerade verkligen!

Jag coachade min styre- och rörlighetscoach Frida Lindström på precis detta pass i går. Frida imponerade verkligen!

Fredagsintervaller alternativ 2:

Uppvärmning 5 minuter

Intervall:

4x45sek, vila 15sek

Vila 1min efter 4:e intervallen

6x30sek, vila 30sek

Vila 1min efter 6:e intervallen

6x15sek, vila 15sek

Vila 1min efter 6:e intervallen

8x20sek, vila 10sek

Nedvarvning 5min

Tempo: Är du en mycket ovan löpare så rekommenderar jag att springa alla intervallerna i lugna fart och ha som mål att klara av att springa alla intervaller trots den korta vilan. Är du mer van så springer du intervallerna snabbare och snabbare ju kortare de är.

Lycka till!

Kram Lisa

Jag vill också tipsa om att Topploppet förlänger rabatten på startavgiften fram till 28 februari. Fram tills dess betalar du 295kr istället för ordinarie pris som är 350kr. Så skynda och fynda! Hoppas att vi ses på startlinjen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..