Fredagsfys före fredagsmys!

Happy Friday! I dag har jag riktig fredagsfeeling. Jag startade dagen med yinyoga med coach Frida på UCSP vilket var supermysigt och nu på lunchen var jag utomhus och njöt av solsken. Känns som månader sedan jag såg solen senast, även om jag vet att det inte är så, och det gjorde verkligen underverk för mitt humör.

Fredag betyder ett kort, snabbt intervallpass som inte tar mer än 40 minuter. Jag testkörde detta i går när jag coachade coach Frida. Hon tränar mig i yoga och styrka och jag henne i löpning. Perfekt med kunskapsdelning på det sättet. Passet är riktigt utmanande och roligt. Perfekt för dig som vill få in lite snabbare fart inför ett millopp. Har du precis börjat springa kanske passet kan vara lite i tuffaste laget. Då skulle jag hoppa över de två första intervallerna för att inte gå ut för hårt.

Här kommer veckans fredagsintervaller:

Uppvärmning: 5 minuter

Intervaller:

6 minuter

Vila 1 minut

5 minuter

Vila 1 minut

4 minuter

Vila 1 minut

3 minuter

Vila 1 minut

2 minuter

Vila 1 minut

1 minut

Nedvärmning: 5 minuter

Tempo: Om du är nybörjare så tycker jag att du ska hoppa över de två första intervallerna och köra 4-3-2-1. Samtliga intervaller i lugn fart. Är du van löpare så tycker jag att du ska starta i din tänka tävlingsfart på 10 kilometer. Siktar du på att springa 10km på 50min så skulle ökningen kunna se ut så här: 6min (5:00min/km-fart), 5min (4:55min/km-fart), 4min (4:50min/km-fart), 3min (4:45min/km-fart), 2min (4:35min/km-fart), 1min (4:25min/km-fart).

Stort lycka till och ha en underbar helg!

Lisa Beskow porträtt

Foto: Edward Beskow

Kram Lisa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..