Fredagsfys före fredagsmys!

Glad fredag på er löparvänner!

Sista fredagen i mars. Visst känns det härligt är våren står och bankar på dörren?!

Jag tycker att vi avslutar arbetsveckan med ett svettigt och härligt pass på 30 minuter. Kanske har du turen att kunna passa in träningen under lunchen eller kanske hinner du få till en halvtimme efter jobbet? Om motivationen tryter just i dag så vill jag att du föreställer dig detta: du kliver in genom ytterdörren, högröd i ansiktet och med tröjan klistrad mot huden. Du andas tungt och tar ett stort glas vatten innan du hoppar in i duschen. Låter duschstrålarna skölja bort svetten. Du känner hur andningen sakta lugnas ner. Du smörjer in huden med en gott doftande olja eller hudlotion och kryper sedan ner i dina mjukaste, mysigaste kläder. Du fixar något gott att äta. Kanske till dig själv för en mysig hemmakväll, eller kanske till hela familjen? Sedan njuter du av kvällen. Äter gott, vilar, myser och ser fram emot helgen som breder ut sig framför dig.

Här kommer veckans fredagsintervaller:

Fartlek: 

Lek med farten baserat på tid, känsla eller objekt i naturen och lägg in gångpauser om du känner att ddu behöver. Anpassa farten efter dagsform och humör.

Exempel på olika upplägg:
● Öka farten mellan lyktstolpar; öka två, en lätt osv.
● Spring snabbt uppför varje backe
● Spring snabbt i 5 minuter, lugnt 2 minuter, snabbt 3 minuter eller liknande
● Spring baserat på känsla och låt kroppen avgöra tempo
Efter 30 minuter är du klar med din fartlek. Se till att alltid inleda och avsluta med 5 minuter i lugn fart.

Visste du att fartlek är en svensk uppfinning som skapades av löparen Gösta Holmér och som nu springs av löpare runt hela världen? När jag tränade och tävlade i USA fnittrade jag alltid åt mina träningskompisar som uttalade det faartlejk.

Lisa Beskow
Foto: Edward Beskow @bskwdigitl

Själv startade jag min fredag på allra bästa sätt med ett yogapass med min fina vän och coach FridaUCSP. Känns så fint att landa i sig själv och vända blicken inåt innan telefonen börjar pipa, mailen ramlar in och uppmärksamheten vänds utåt. Att faktiskt hinna känna sina känslor, tänka sina tankar och lära känna sig själv bättre. Det kan kännas själviskt att ge sig själv en hel timme med fullt fokus på sig själv, men jag ser det som en investering inte bara i mig utan i alla mina relationer. Det är så mycket lättare att ge kärlek till andra när man känner samma kärlek för sig själv.

Frida Lindström och Lisa Beskow

Massor av fredagskramar

Lisa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..