Yoga, mysfrukost och fartlek

Jag hade lyxen att vakna till en ledig dag i morse. Istället för att sova länge så hade jag ställt klockan på 06 och klädde på mig och begav mig mot UCSP för ett underbart yogapass med min kära vän och coach Frida.

Yoga på UCSP

En timmes yoga och jag var så avslappnad efteråt att jag somnade till under savasana på slutet. Det var verkligen precis vad min kopp behövde.

Efter yogan gick vi vidare till Nybrogatan 38 och åt en smarrig frukost och pratade om träning, spännande projekt och livet. Som alltid efter en frukost med Frida var jag fylld med pepp, energi och glädje när jag gick därifrån.

Nybrogatan 38 frukost.

Efter lite lägenhetsfix och en power nap (yes, jag som aldrig kan somna på dagen somnade till en halvtimme mitt på förmiddagen) körde jag en fartlek. Om du aldrig har testat fartlek så vill jag varmt rekommendera det. Precis som det låter så är det ett sätt att leka med löpning där du varierar löpturen med hjälp av din egen fantasi. Känner du för att springa snabbt uppför en backe så gör du det. Känner du för att lägga in lugn jogg någon kilometer så gör du det. Vill du springa en kort sprint så lägger du in det.

Jag tycker att fartlek är bra av några olika anledningar:

  1. Du lär känna din kropp genom att faktiskt lyssna på den.
  2. Det är en glädjefylld form av löpning där du omöjligt kan misslyckas eftersom det inte finns några förutbestämda regler att förhålla dig till.
  3. Det ett bra sätt att träna dig på att variera farten vilket ger dig både snabbhet och uthållighet.

Jag sprang runt Årstaviken vilket blev ungefär 8km och varierade farten genom att växla upp tempot i varje backe och på några raksträckor. Efteråt var jag lycklig, svettig och nöjd. Jag satte mig på balkongen för att eftersvettas och njuta av en chiapudding med massor av frukt och bär.

Chiapudding med frukt och bär.

Nu laddar jag för middag och myskväll!

Trevlig helg till er alla!

Kram Lisa

Lisa Beskow

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..