Yoga genom augusti

Jag har tidigare nämnt min kärlek till yoga. Löpningen som motionsform är utan tvivel min absoluta favorit, men jag tror på variation och jag tror på yoga.

Det finns några anledningar till varför jag tror att yoga är viktigt för oss löpare:

  1. Löpare är ofta stela och är vi för stela kan vi inte springa med ett optimalt rörelsemönster.
  2. Yogans djupandning har visat sig förbättra lungkapaciteten och en bra lungkapacitet är guld värt som löpare.
  3. Yogan stärker upp de stabiliserande musklerna i kroppen som hjälper oss att motverka vanliga löparskador.

Utöver detta tror jag att nästan alla människor i dagens uppkopplade samhälle mår bra av någon form av meditation som motvikt till stressen de flesta av oss upplever.

I augusti kommer jag göra en liten utmaning för mig själv där jag tänker yoga varje dag! Jag har bestämt mig för att följa Yoga with Adrienes 30 days of yoga som utgångspunkt, men med friheten att byta ut vilken video jag vill mot ett yogapass på en studio eller ett eget pass helt utan instruktioner. Det jag gillar med Adriennes utmaning är att varje video är mellan 15 och 35 minuter lång. Det gör det enkelt att få in ett litet pass. Om några av er vill vara med och yoga tillsammans med mig så vore det jätteroligt! jag lovar att dela med mig av mina upplevelser här.

Dagens träning blev dag ett i yogautmaningen följt av 5km löpning i lugn fart. Allt som allt så tog passet kortare tid än en timme och jag blev sådär lagom trött.

Annars ligger mitt fokus just nu mest av allt på att suga ut det sista ur sommaren! Cykelturer, bad, att kliva rakt ut i sommarregnet och känna dropparna mot huden, vinden i håret, att äta måltider utomhus, att gå barfota på klippor… Ja, jag vill njuta njuta njuta, så mycket jag bara kan!

Kram Lisa

Lisa Beskow

Lisa Beskow

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..