Fredagsfys innan fredagsmys!

Nu är det augusti och även om hösten fortfarande är långt borta så börjar många återvända till kontoren och vardagen är i rullningen igen. Då tycker jag att det är dags för lite effektiva fredagsintervaller igen. Varje fredag bjuder jag på ett intervallpass som inte tar längre än 30 minuter att genomföra och därför passar perfekt att köra på lunchen eller direkt efter jobbet.

Här kommer veckans fredagsintervaller:

Uppvärmning: 5minuter

Intervaller:

5min

2min

4min

1min

3min

45sek

45sek

30sek

30sek

20sek

20sek

15sek

Vila: 30sekunder mellan varje intervall

Tempo: Är du nybörjare? Spring alla intervaller i lugn fart och öka endast om du känner att du kommer orka ta dig igenom hela passet. Behöver du lägga in lite korta gångpauser i de längre intervallerna så gör du det. Är du van löpare? Spring de första fem intervallerna i tröskelfart d.v.s ungefär din tävlingsfart på 10km och öka sedan farten så att de korta intervallerna går snabbare och snabbare ju kortare de är.

Avsluta med några minuters lugn jogg eller promenad.

Lycka till och glad fredag!

Lisa

Lisa Beskow

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..