Världens godaste energiboll (som dessutom nästan är nyttig)

IMG_6717[1]

Tror faktiskt jag skapade världens godaste energiboll igår. I alla fall är det den godaste varianten jag har gjort och då har jag ändå gjort ganska många. Hemligheten kan vara att jag rostade hasselnötterna i ugnen! Här ser du hela receptet:

2 dl rostade hasselnötter
1 dl salta jordnötter
2 msk kokosolja
10 dadlar
3 msk kakao
3 msk starkt kaffe

Mixa och rulla i kakonibs, hackad mandel eller kokos.

Näringsmässigt då? Ja jämfört med en vanlig chokladboll jättebra! Denna lilla superboll innehåller mycket mer fibrer, mineraler (järn, magnesium, zink och selen), vitaminer (vitamin E) och antioxidanter. Däremot är det minst lika många kalorier, fett och socker (fast mitt kommer från dadlar) i min ”nyttiga” boll.

  1. Tomas skriver:

    Kul med ett nyttigt alternativ!
    De ser goda ut också!

  2. Salt skriver:

    Ser ju supergoda ut! Nu vet jag vad jag ska smaska på ikväll.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..