Vilken mat/dryck ska bli DIN medicin?

En del mat och dryck kan man se som medicin, det vill säga något man äter/dricker varje dag (eller i alla fall varje vecka) inte i första hand för att det är så fantastiskt gott, utan för att det är så fantastiskt nyttigt.

kombucha
Hälsofördelar? Massor av snälla bakterier till min tarmflora! 

Just nu är kombucha och syrade grönsaker min medicin. Försöker dricka/äta något av det varje dag. Inte så mycket – ett litet glas komucha eller några matskedar syrade grönsaker.

Kombucha är te som genomgått en jäsningsprocess, varpå massa nyttiga bakterier och näringsämnen bildats. Den här veckan varierar jag mellan smakerna citron och ingefära. Syrade grönsaker har jag lärt mig att tycka om på riktigt! Det finns flera olika sorter – morötter, gurka, kimchi och rödkål…

Både kombuchan och de syrade grönsakerna har genomgått en jäsningsprocess och innehåller därför väldigt mycket goda bakterier (probiotika). Dessa kan förebygga allergier och inflammatoriska sjukdomar, stärka immunförsvaret och är toppen för alla som har krånglig mage/IBS.

Så, vilken mat/dryck ska bli din medicin? Här kommer några förslag:

  • 8 valnötter
  • 1,5 dl kombucha
  • 3 msk syrade grönsaker
  • 1 dl blåbär
  • 1 portion gröna bladgrönsaker
  • 1 stor kopp grönt te

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..