Sommarens onyttigaste sallad

Skrev ett inlägg om sallader för en tid sen – om hur du ska välja smart för att få en nyttig sallad. Läs här om du vill . Häromkvällen gick jag själv på salladsbluffen. Det var så varmt ute och jag var verkligen sugen på något kallt. Det enda som erbjöds på restaurangen vi var på var Ceasarsallad med kyckling och bacon. Eftersom jag varken äter kyckling eller bacon fick jag med halloumi istället. 

sallad1

En kvart senare står denna tallrik framför mig. 200 gram halloumi, fullt med stekta krutonger och så lite grönt och några tomatskivor indränkta i dressing som mest smakade majonnäs. Alltihop toppat med massvis av parmesan.

Var mest fokuserad på att jag ville ha kall mat – och det fick jag ju, men tänker ändå lite på det här med att en sallad verkligen inte behöver vara nyttig – utan tvärtom kan vara ett riktigt dåligt val om det nu är ”nyttigt” man är ute efter.

Jag hade fått i mig mindre kalorier om jag gått till Mc Donalds och klämt i mig ett helt meal. Uppskattningsvis låg energiinnehållet på min ”fräscha sallad” på samma nivå som en pizza. Näringsmässigt fick jag i mig väldigt mycket mättat fett, snabba kolhydrater (krutonger) och i princip noll vitaminer.  Jag åt ändå, för den var helt okej smakmässigt – men kommer nog vara trött på halloumi en tid framöver.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..