”Raw” – nåt att satsa på?

Att äta ”raw” har varit en trend länge nu. Vad det innebär är alltså att det man äter inte hettats upp mer än till ca 42 grader. Fördelen med det? Mer näring bevaras, vilket såklart är jättebra!

glass3

Väldigt god glass gjord på blötlagda cashews, agave nektar, kallpressad kokosolja och krossad vaniljstång

För att äta raw fullt ut krävs stort engagemang och intresse för mat och hälsa. De flesta har inte det och många (inklusive jag själv) vill kunna äta all sorts mat, till och med onyttig ibland.

Men att föra in raw i vardagen lite då och då tycker jag fler borde göra. Det är gott, det är nyttigt – och det är roligt att testa ny sorts mat. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns flera renodlade raw food restauranger och många caféer har raw alternativ på menyn.

Så, nästa gång du ska äta glass – våga välja raw, sök upp en biodlare (eller köp på nätet) och köp supernyttig raw honung, baka egna raw chokladbollar istället för att köpa färdiga.

  1. Mona skriver:

    Hej!
    Kan du ge tips på mat efter kvällsträning (lågkolhydratkost)(middag)kommer hem hungrig och har inte hunnit förbereda mat eftersom man åker direkt från jobbet, jag har fått större midjemått nu under semestern så det är dags att ta tag i både mat och träning igen.

    Hälsn Mona

    1. Hej Mona! Absolut kan jag det. Tror att fler är intresserade av samma sak, så jag svarar dig i ett inlägg inom kort. Allt gott! /Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..