Bröd med mycket protein

Fick en fråga från en tjej som ville ha tips på bra köpebröd. Det är verkligen så att de flesta bröd som finns i mataffärerna är rätt dåliga näringsmässigt. Jag menar inte att de ”är proppade med socker” – för det är sällan det som är problem när det handlar om bröd. Problemet är att 80 procent av alla bröd saknar struktur, att de bara är fluff. Sen går det självklart att få till en schysst macka även på ett fluffbröd – på med ägg eller avokado bara! Både protein och fett gör att GI blir lägre.

proteinbröd

Men är du ute efter ett riktigt bra bröd så ska du jaga hela korn. Dessa bröd ligger ofta högt upp i nåt hörn av hylla, de är mörka och nästan alltid färdigskivade. Dessutom är de näringsrika och mättande.

Provade ett proteinbröd (Kung Markatta) förra veckan. Det var förutom kornigt och fiberrikt ett högt proteininnehåll. En skiva bröd ger 10 gram protein (motsvarar 1,5 ägg eller 2,5 dl mjölk/yoghurt eller 3 skivor skinka/ost eller 1/2 kycklingfilé) och 5,5 gram fibrer. Gott var det och mätt blev jag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..