Vansinnigt nyttigt – och berondeframkallande

Just nu är det något så  nyttigt som ingefära shots som jag, på riktigt, längtar efter! Investerade i en supermixer för ett tag sedan så jag gör dem ”raw”. Ingefära är ju som bekant lite trådigt så alla mixers klarar inte att slå sönder trådarna. 

 

ingefärashot

I denna är det en rejäl bit hackad ingefära, citronskal och citronkött från en ekocitron. Och så ca 1,5 dl äppeljuice. Tycker det är så gott så jag dricker gärna ett helt glas (trots att det verkligen bränner i strupen), men annars är en hutt (ca 0,5 dl) perfekt på morgonen, före frukost.

Det fina med denna shot är också att det inte är söt! Jo visst, äppeljuicen innehåller en del naturligt fruktsocker, men själva smaken domineras av starkt och syrligt. Testa därför om du lätt triggas av söt smak. Kanske är det bättre för dig att dricka (och äta) sånt som är beskt, syrligt, starkt, surt – ja allt annat än just sött!

  1. Hej. Tycker också ingefära är gott och känns riktigt hälsosamt. Det har ju blivit en riktig hälsotrend att göra shoots enligt rawfood-modellen. Vet du hur mage och tarm reagerar om man kontinuerligt tar shoots morgon och kväll? Tänker att det är ju ganska starkt. Kan personer med IBS reagera negativt på detta? Mvh Therese

    1. Hej Therese! Ja ingefära är ju verkligen supertrendigt – och som tur är också supernyttigt och supergott : ) IBS är ju en så pass individuell sjukdom, så jag har svårt att säga generellt att alla med IBS tolererar ingefära. Vet dock att om man som IBS:are följer kostråden enligt FODMAP så är ingefära inget problem. Många med IBS vittnar också om att de upplever ingefära positivt, men, för att säkert veta behöver du såklart testa hur just din mage reagerar. Lycka till! /Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..