Raw puck vs chokladboll

Helgfika med raw puck! Inget annat än dadlar, kokosflingor, kokosolja, kakaonibs, kakao och vaniljpulver. 

raw puck

Jämför man näringsinnehållet i en sån här raw puck (eller boll för den delen, innehållet i dem är oftast ganska snarlikt), så är det identiskt med en vanlig chokladboll vad gäller kaloriinnehåll, fett, kolhydrater och protein. Så om det är det som är relevant för dig så spelar det egentligen ingen roll vilken du väljer.

Är du däremot mån om att äta ”ren” mat och vill undvika tillsatser så är valet enkelt, för här är de vanliga chokladbollarna (såna du hittar på vilket café som helst):

Socker, havregryn, vegetabilisk olja (palm, shea, raps), vatten, kokosflingor, kakaopulver, salt, arom, konserveringsmedel (kaliumsorbat), emulgeringsmedel (vegetabiliskt E471, sojalecitin), färgämne (sockerkulör).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..